Головна Новини Фінанси ЖКГ Індастрі Бізнес Макроекономіка

Долар на межі зриву? Що відбувається з курсом в банках та на чорному ринку

На валютному ринку спостерігається тенденція з укріплення гривні до американського долара

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Курс долара на 23 січня

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Український валютний ринок демонструє постійні коливання, особливо це стосується американського долара. Курс іноземної валюти в банках тривалий час йде на зниження, а ось на чорному ринку почав зростати. При цьому Національний банк (НБУ) дотримався своєї стратегії та також знизив офіційну вартість долара.

Про це свідчать дані регулятора.

Курс долара від НБУ


НБУ знижує офіційний курс долара починаючи з 10 січня. Хоча після цього відбувалося певне коливання у бік зростання, але регулятор дотримується все ж таки тенденції з укріплення гривні.

Станом на 23 січня іноземна валюта подешевшала на 7 копійок. Нацбанк встановив офіційний курс на рівні 37,45 гривні за долар.

Який курс долара пропонують на чорному ринку


Приватні особи вирішили відійти від загальної тенденції зі зниженням курсу долара. Тому у вівторок на чорному ринку подорожчала іноземна валюта.

Проте, важливо зазначити, що відбулися не значні зміни на рівні лише 1 копійки. Тому 23 січня українці можуть здійснити обмін валют за такими курсовими показниками:

  • купівля – 38,09 гривень за долар (+0,01);
  • продаж – 38,20 гривень за долар (+0,01).

Що відбулося з курсом долара в банках


Після того, як 9 січня курс продажу долара досяг позначки 39,30 гривень за долар, іноземна валюта почала швидко дешевшати. І, хоча з 20 по 22 січня відбулася певна "пауза", вже сьогодні в банках продовжилася тенденція зі зниженням курсу американської валюти. У вівторок клієнти фінансових установ мають змогу обміняти долар за курсом:

  • купівля – 37,60 гривень за долар (-0,10);
  • продаж – 38,20 гривень за долар (-0,05).

Зверніть увагу, що в банках і на чорному ринку 23 січня пропонують однаковий курс продажу іноземної валюти. При цьому більш вигідний курс купівлі все ж у приватних осіб. Однак, здійснювати обмін валют на чорному ринку не так безпечно, як у фінансових установах.

Які зміни чекати на валютному ринку цього тижня


Редакція Pro Гроші запитала експерта Олексія Плотнікова, що буде відбуватися з курсом долара з 22 по 28 січня. І, за його словами, на цьому тижні не передбачається надзвичайних подій на валютному ринку.

За словами фінансиста, зараз Україна чекає на рішення Конгресу США та Європейської комісії щодо допомоги. Проте це, ймовірно, не вплине на валютний ринок.

Також Плотніков розповів про те, що наразі немає значного додаткового попиту на долар, оскільки Національний банк України ефективно стримує спроби втручання в доларову масу. Експерт вважає, що тенденції минулого тижня плавно перейдуть в цей, і значущих змін на валютному ринку очікувати не варто.

Раніше ми повідомляли, що відбувалося з курсом долара протягом минулого тижня. Також ми писали, чи варто українцям чекати долар по 37 гривень. Більше про курс долара читайте в нашій спецтемі.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.