Головна Новини Фінанси ЖКГ Індастрі Бізнес Макроекономіка

Долар не припиняє дивувати: що відбулося з курсом в банках та на чорному ринку

Українцям варто уважно слідкувати за курсом долара в різних місцях обміну, оскільки це допоможе отримати певну вигоду

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

В Україні продовжує дешевшати долар

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

В Україні другий день поспіль відбувається здешевлення американського долара. Національний банк (НБУ) корегує офіційну вартість іноземної валюти у бік зниження. У відповідь на це фінансові установи також встановлюють нові курсові показники.

Сайт Pro Гроші ґрунтуючись на даних Національного банку України пропонує дізнатися, який курс долара встановили на чорному ринку та в банках 6 лютого.

Що відбулося з офіційним курсом долара


Для початку розглянемо, який курс долара встановив НБУ на 6 лютого. І, згідно з даними, регулятор продовжив тенденцію зі зниження вартості іноземної валюти. Сьогодні коливання відбулися на рівні 2 копійок, і курс становить 37,55 гривні/долар.

Який курс долара встановили банки


В українських банках також визначилися з тенденцією. Сьогодні іноземна валюта у фінансових установах продовжила дешевшати. Зміни в курсі долара відбулися в межах 5 копійок. Тому населенню пропонується здійснювати обмін валют за такими курсовими показниками:

  • купівля – 37,50 гривні/долар (-0,05);
  • продаж – 38,05 гривні/долар (-0,05).

Що відбулося з курсом на чорному ринку


Приватні особи станом на 10:55 пропонують своїм клієнтам здійснювати обмін долара за вчорашнім курсом. Хоча ще годину назад о 9:30 на чорному ринку фіксувалося зниження вартості іноземної валюти.

Тож, українцям пропонують 6 лютого купувати долари за курсом 38,05 гривень/долар. При цьому курс, за яким вони можуть продати іноземну валюту, відрізняється лише на 5 копійок та становить 38 гривень/долар.

Зверніть увагу, що у вівторок курс продажу долара однаковий що в банках, що на чорному ринку. Тому краще звернутися саме у фінансові установи, адже там безпечніше здійснювати валютні операції.

Чому банки відмовляються обмінювати фальшиві долари


В Україні зросло число фальшивих купюр, як гривень, так і доларів. Деякі з них вилучаються з обігу без компенсації вартості.

В НБУ повідомили, що про фальшивки повідомляють в БЕБ, а всі подібні банкноти передаються слідчим для розслідувань. Громадяни, маючи сумніви щодо банкнот, можуть звертатися до банків, які передають їх для досліджень в Національний банк. Якщо банкноти визнаються справжніми, гривні компенсують клієнтам, а іноземну валюту повертають власникам.

Раніше редакція сайту Pro Гроші дізналася в фінансиста, що буде відбуватися з курсом долара на цьому тижні. Також пропонуємо дізнатися, що відбувалося на валютному ринку минулого тижня. Більше про курс іноземних валют в Україні читайте в нашій спецтемі.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.