Головна Новини Фінанси ЖКГ Індастрі Бізнес Макроекономіка

Долар не припиняє дивувати – який курс пропонують українцям 27 грудня

Пропонуємо дізнатися, де українцям сьогодні пропонують найвигідніший курс долара

Фото: УНІАН, Pexels, Unsplash. Колаж: Pro Гроші

В українських обмінниках подешевшав долар

Фото: УНІАН, Pexels, Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Останній тиждень 2023 року не припиняє дивувати, особливо це стосується валютного ринку. Більшість людей очікувало, що курс долара продовжить тенденцію зі зростанням, але наразі спостерігається зовсім інша ситуація.

Використовуючи дані Національного банку України (НБУ) пропонуємо дізнатися, який курс долара встановили на 27 грудня.

Що відбулося з доларом на офіційному рівні


Регулятор продовжив тенденцію зі зниженням офіційного курсу долара в Україні. Проте на цей раз, коливання відбулося дещо значніше ніж раніше, аж на 15 копійок. Тому, на 27 грудня НБУ встановив курс долара до гривні на рівні 37,36 гривні за 1 долар.

Який курс пропонують в банках


В українських банках декілька днів поспіль курс долара тримався на одному рівні, але сьогодні об 11:00 відбулися певні зміни. Вартість іноземної валюти знизилася, але не значно, в межах 4 копійок. Тому у середу клієнти фінансових установ можуть здійснити обмін валют за таким курсом:

  • купівля – 37,55 гривні за долар (-0,04);
  • продаж – 38,10 гривень за долар (-0,04).

Скільки коштує долар на готівковому ринку


Готівковий ринок також відзначився своєю тенденцією. В обмінних пунктах курс долара продовжує знижуватися, а ось на чорному ринку – зростає.

В обмінниках американська валюта після піку вартості 25 грудня почала стрімко дешевшати. Сьогодні українці мають можливість придбати іноземну валюту за 38,10 гривень за долар (-0,03), а продати – 38,00 гривень за долар (0,00).

Водночас звернувшись до приватних осіб на чорному ринку українці мають можливість продати доларові накопичення за більш привабливою ціною – 38,13 гривні за долар (+0,01). Однак, будьте готові, що курс продажу іноземної валюти також зріс і становить 38,20 гривень за долар (+0,03).

Як українцям не втратити заощадження через коливання курсу долара


З таким запитанням редакція сайту Pro Гроші звернулася до заслуженого економіста України Олексія Плотнікова. Експерт порадив українцям купувати вільноконвертовану валюту, адже це найпростіший спосіб збереження грошей.

"Тут важко прогнозувати, але в будь-якому випадку здешевіння долара однозначно не буде, він буде лише дорожчати. Тому, я думаю, що зберегти гроші на коливанні курсу можна таким шляхом", – зазначив фінансист.

Олексій Плотніков також рекомендує розглядати інвестиції у нерухомість чи дорогоцінні метали, але з урахуванням конкретних ситуацій та факторів, таких як обсяги ресурсів.

Раніше ми повідомляли, що загрожуватиме курсу гривні у 2024 році. Також пропонуємо дізнатися, як перевірити справжність доларових купюр.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.