Головна Новини Фінанси ЖКГ Індастрі Бізнес Макроекономіка

Долар не зміг втримати позиції? Що відбувалося з курсом на цьому тижні

Українцям варто спостерігати за валютний ринком, аби вчасно та вигідно здійснити обмін американського долара

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Курс долара демонстрував постійні коливання в період з 26 лютого по 3 березня

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Цей тиждень на українському валютному ринку видався не спокійний. Курс долара влаштував справжні американські гойдалки. Постійні коливання відбувалися як на офіційному рівні, так і на валютному ринку.

Редакція сайту Pro Гроші пропонує дізнатися, яких змін зазнав курс долара впродовж з 26 лютого по 3 березня. Для цього були використані дані Національного банку України (НБУ).

Що відбулося з офіційним курсом долара


На цьому тижні регулятор тричі змінював напрямок корегування вартості іноземної валюти. На 26 лютого НБУ знизив курс долара і встановив його на рівні 38,35 гривні/долар. Вже у середу відбулося подорожчання американської валюти до 38,42 гривні/долар.

Тенденція зі зростання курсу долара протрималася лише один день, потім Нацбанк різко знизив ціну – 38,20 гривень/долар. В перший день весни, 1 березня, іноземна валюта продовжила дешевшати.

Коливання офіційного курсу долара до гривні
Коливання офіційного курсу долара до гривні
Фото: НБУ

Яких змін зазнав курс долара в обмінниках та на чорному ринку


Згідно з даними порталу "Мінфін", в обмінних пунктах та на чорному ринку курс долара протягом тижня демонстрував стрибки. Вже 26 лютого іноземна валюта подорожчала, тоді можна було змінити обмін валют за такими показниками:

  • обмінники: 38,52 гривні/долар (купівля), 38,64 гривні/долар (продаж);
  • чорний ринок: 38,51 гривні/долар (купівля), 38,64 гривні/долар (продаж).

Пік відбувся 27 лютого, тоді в обмінниках пропонували своїм клієнтам купувати долари за 38,70 гривень/долар, а продавати – 38,59 гривні/долар. В той день на чорному ринку також спостерігалися схожі показники. Вже у на наступні дні розпочалася тенденція зі зниження вартості американської валюти.

Так. перед вихідними українцям пропонували здійснювати валютні операції за такими курсовими показниками:

  • обмінники: 38,42 гривні/долар (купівля), 38,54 гривні/долар (продаж);
  • чорний ринок: 38,50 гривні/долар (купівля), 38,55 гривні/долар (продаж).

Коливання курсу долара протягом тижня в обмінниках
Коливання курсу долара протягом тижня в обмінниках
Фото: Мінфін

Що відбувалося з курсом долара в банках


В українських банках з 26 лютого по 3 березня можна було спостерігати за більш спокійними коливаннями курсу долара. Декілька днів на початку тижня вартість американської валюти трималася відносно на одному рівні: 38,25 гривні/долар (купівля), 38,70 гривень/долар (продаж).

З 28 лютого банки, у відповідь на корегування офіційного курсу долара, також почали знижувати вартість долара. Ця тенденція продовжилася до кінця тижня. Так, перед вихідними українцям пропонували купувати долар по 38,50 гривень/долар, а продавати – 38 гривень/долар.

За тиждень в банках подешевшав долар на 22 копійки. Тобто, українська гривня зміцнилася до американської валюти.

Раніше редакція сайту Pro Гроші дізналася у фінансиста Олексія Плотнікова, що відбуватиметься з курсом долара наступного тижня. Також пропонуємо дізнатися, як міжнародна допомога впливає на валютний ринок. Більше про курси іноземних валют в Україні читайте в нашій спецтемі.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.