Головна Новини Фінанси ЖКГ Індастрі Бізнес Макроекономіка

Долар оновив свої показники: який курс пропонують українцям 6 березня

НБУ продовжив підвищувати офіційний курс американського долара, але не всі учасники ринку дотрималися цієї тенденції

Фото: Pro Гроші, Pexels, OLX. Колаж: Pro Гроші

Курс долара на 6 березня

Фото: Pro Гроші, Pexels, OLX. Колаж: Pro Гроші

В Україні курс долара продовжує демонструвати неспокійні коливання. Тому 6 березня валютний ринок відзначився новими показниками. На чорному ринку долар обрав нову стежку, а в банках та на офіційному рівні дотримався минулих тенденцій.

Редакція сайту Pro Гроші розповідає, який курс долара пропонують 6 березня, за допомогою даних сайту Національного банку України (НБУ).

Який курс долара встановив НБУ на 6 березня

Починаючи з 2 березня по сьогодні регулятор корегує офіційну вартість іноземної валюти у бік зростання. У середу, 6 березня, американський долар подорожчав на 8 копійок і курс становить 38,39 гривні/долар.

Курс долара на чорному ринку

Приватні особи вирішили змінити напрям корегування долара у бік зниження курсу. Сьогодні українці мають можливість здійснити валютну операцію на чорному ринку за наступними показниками:

  • купівля – 38,58 гривні/долар (-0,01);
  • продаж – 38,61 гривні/долар (-0,02).

Що відбулося з курсом долара в банках

В банківських установах 6 березня продовжили тенденцію зі зростання курсу долара, яка триває з початку цього тижня. Сьогодні іноземна валюта подорожчала на 5 копійок. Тому українці мають можливість продати долари за 38,25 гривні/долар, а купити – 38,70 гривень/долар.

Які зміни на валютному ринку прогнозував фінансист

Минулий тиждень приніс нестабільність для курсу долара, при цьому Національний банк України знижував офіційний курс гривні. Це викликало здешевлення іноземної валюти. Редакція сайту Pro Гроші запитала фінансиста Олексія Плотнікова щодо змін, які можуть відбутися з 4 по 10 березня.

Експерт вважає, що найближчим часом валютному ринку нічого не загрожує, і коливання залишаться на поточному рівні. Позитивні фактори, такі як фінансування від Європейського Союзу та допомога від Сенату США, сприяють стабільності. З огляду на ці чинники, прогнозується, що курс долара може трошки змінитися, але не очікується нічого надзвичайного.

Раніше ми повідомляли, яку іноземну валюту не обмінює ПриватБанк. Також пропонуємо дізнатися, що відбувалося з курсом долара минулого тижня. Більше про курси іноземних валют в Україні читайте в нашій спецтемі.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.