Головна Новини Фінанси ЖКГ Індастрі Бізнес Макроекономіка

Долар штовхає гривню у прірву? Що відбувається на валютному ринку після вихідних

У понеділок, 8 січня, українцям пропонують здійснювати обмін валют за новими курсовими показниками

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

В Україні зріс курс долара

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Новий тиждень на валютному ринку розпочався зі зростання курсу долара. Після вихідних 8 січня українці зможуть придбати американську валюту за 39 гривень, але в онлайн-банкінгу можна здійснити цю операцію за вигіднішим курсом – 38 гривень.

Редакція сайту Pro Гроші ґрунтуючись на даних Національного Банку України (НБУ) розповідає, скільки коштує долар 8 січня.

Який курс долара встановив НБУ на 8 січня


Перед вихідними регулятор знизив курс долара, проте вже у понеділок скоригував у бік зростання. Тому, офіційна вартість іноземної валюти на 8 січня становить 38,07 гривень за 1 долар, що на 4 копійки більше ніж минулого банківського дня.

Курс долара в банках


У понеділок українські банки встановили нові курсові показники, і вони, не є вигідними для населення. Сьогодні курс купівлі знизився, а продажу – зріс. Тому, при обміні великих сум, українці можуть втратити певний відсоток своїх коштів.

Тож, на 8 січня фінансові установи пропонують здійснювати валютні операції за таким курсом:

  • купівля – 38,40 гривень за долар (-0,05);
  • продаж – 39,25 гривні за долар (+0,05).

Ті, хто хоче придбати іноземну валюту за приємнішими цінами, варто звернути увагу на онлайн-банкінг. Деякі фінансові установи пропонують своїм клієнтам купувати долари в середньому за 38,60 гривень, а продавати – 37,80 гривень. Нижче ви зможете ознайомитися з вартістю іноземною валютою в різних банках.

Курс долара в українських банках
Курс долара в українських банках
Фото: Мінфін

Що відбулося з курсом долара в обмінниках


В обмінних пунктах відбулися не значні, але приємні зміни для українців, що планували придбати долар. У понеділок курс продажу іноземної валюти знизився на 1 копійку і становить 39,25 гривні за долар. Курс купівлі долара зберігає свої позиції на рівні 39,10 гривень за долар.

Що буде відбуватися на валютному ринку цього тижня


В Україні долар перетнув позначку 39 гривень, продовжуючи дорожчати. Крім того, НБУ щодня оновлює офіційний курс іноземної валюти, і ці зміни відбуваються у бік зростання.

Економіст Олексій Плотніков у коментарі сайту Pro Гроші розповів, що на цьому тижні відбудуться невеликі коливання. На його думку, кардинальних змін не буде, Нацбанк оновлюватиме курс долара, реагуючи на обставини.

Плотніков стверджує, що регулятор забезпечить рух офіційного курсу на рівні кількох копійок, а на готівковому ринку котирування залишатимуться в межах 38,90-39,60 гривень за долар. Щодо інших валют, вони будуть залежати від коливання долара, але без непередбачуваних сюрпризів.

Раніше ми повідомляли, яка тенденція відбулася на валютному ринку України вперше за 11 років. Також ми писали про пояснення НБУ щодо змін курсу долара у 2024 році. Більше про курс долара в Українці читайте в нашій спецтемі.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.