Головна Новини Фінанси ЖКГ Індастрі Бізнес Макроекономіка

Долар "трясе"? Що відбулося з курсом на чорному ринку та в банках

Український валютний ринок є динамічним, і піддається впливу різних факторів, тому кожного дня можна спостерігати зміни в курсі долара

Фото: УНІАН, Unsplash. Колаж: Гроші

Курс долара на 9 січня

Фото: УНІАН, Unsplash. Колаж: Гроші

В Україні валютний ринок, зокрема курс долара, постійно піддається змінам. Після Нового року вартість іноземної валюти постійно зростає, лише в деякі дні спостерігалося певне зниження. Так, 9 січня продовжилася тенденція з подорожчанням долара в банках, її не дотрималися лише приватні особи на чорному ринку.

Редакція сайту Pro Гроші ґрунтуючись на даних сайту Національного банку України (НБУ) розповідає, який курс долара встановили на чорному ринку та в фінансових установах.

Курс долара від НБУ


У вівторок було знову зафіксовано зростання офіційного курсу долара. 9 січня американська валюта вкотре перетнула максимальну вартість. Оновлене пікове значення становить 38,192 гривні за 1 долар, що є зростанням на 0,11 гривні.

Який курс долара встановили на чорному ринку


Хоча офіційний курс визначається Національним банком України, варто знати, що на чорному ринку спостерігається зовсім інша вартість іноземної валюти. На 9 січня приватні особи після тривалого подорожчання долара вирішили дещо послабити ціни. Тому населенню пропонують сьогодні здійснювати обмін валют за такими курсовими показниками:

  • купівля – 39,30 гривень за долар (0,00);
  • продаж – 39,38 гривні за долар (-0,02).

Що відбулося з курсом долара в банках


Українські банки після того, як декілька днів стримували вартість іноземної валюти, відпустили її. Ймовірно це відбулося на тлі зміни офіційного курсу долара.

Сьогодні, 9 січня, фінансові установили скоригували курс долара у бік зростання. Найбільше змінилася саме ціна, за якою банки продають іноземну валюту своїм клієнтам. І станом на 11:50 курс продажу становить 39,30 гривень за долар (+0,07). А ось курс купівлі встановили на рівні 38,50 гривень за долар (+0,05).

Яких змін чекати від долара цього тижня


Журналісти Pro Гроші розпитали доктора економічних наук Олексія Плотнікова про прогнози для валютного ринку з 8 по 14 січня. Експерт розповів, що очікуються невеликі коливання на традиційному рівні, оскільки не прогнозується значущих подій в Україні чи за кордоном. Національний банк буде оновлювати позиції, а чорний ринок разом з обмінниками реагуватиме на обставини.

Плотніков вказав на певний рух вгору, але не передбачає надмірних коливань. За його словами, регулятор може утримати офіційний курс на рівні кількох копійок, а на готівковому ринку ціни будуть між 38,90 та 39,60 гривень за долар.

Раніше ми повідомляли, що відбувалося на валютному ринку після вихідних. Також пропонуємо дізнатися, чи планує НБУ повернути фіксований курс долара. Більше про курс долара в Україні та стан валютного ринку читайте в нашій спецтемі.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.