Головна Новини Фінанси ЖКГ Індастрі Бізнес Макроекономіка

Долар перетнув психологічну позначку: який курс НБУ встановив на 9 січня

Постійні зміни на валютному ринку змушують українців уважніше слідкувати за ситуацією з курсом долара

Фото: НБУ, УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

НБУ встановив максимальний курс долара

Фото: НБУ, УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Український валютний ринок перебуває в стані турбулентності, спричиненої систематичними змінами офіційного курсу долара. Національний банк (НБУ) регулярно вносить корективи у вартість американської валюти, внаслідок чого населення спостерігає за новими рекордами.

Про це свідчать дані сайту Національного банку України (НБУ).

Який курс долара НБУ встановив на 9 січня

Після завершення торгів на міжбанківському валютному ринку НБУ знову змінив офіційний курс долара у бік зростання, що призвело до досягнення нового пікового значення для американської валюти. Тож, офіційний курс долара, установлений на 9 січня, становить 38,192 гривні за 1 долар, що є зростанням на 0,1145 гривні в порівнянні з попереднім показником.

Коливання курсу долара на офіційному рівні
Коливання курсу долара на офіційному рівні
Фото: НБУ

При цьому зазначимо, що регулятор востаннє знижував курс долара 6 січня перед вихідними. Тоді вартість іноземної валюти становила 38,04 гривні за долар. Проте вже у понеділок американська валюта знову почала дорожчати на офіційному рівні.

Чи підготував курс долара сюрпризи цього тижня

На кінці грудня та на початку січня українці спостерігали нерадісну ситуацію на готівковому ринку, де долар перетнув позначку у 39 гривень. Щодня Національний банк підвищує офіційний курс гривні до долара на кілька копійок.

Заслужений економіст України Олексій Плотніков у коментарі сайту Pro Гроші поділився прогнозом щодо ситуації на валютному ринку цього тижня. І, за його словами, у період з 8 по 14 січня відбуватимуться невеликі коливання, адаптуючись до оновлених позицій Національного банку.

Фінансист відкреслив, що долар не очікує карколомних змін, і регулятор може утримувати курс на рівні кількох копійок. Одночасно, на готівковому ринку очікується діапазон значень між 38,90 та 39,60 гривень за долар.

Щодо інших іноземних валют, вони також піддаються впливу, але без непередбачуваних сюрпризів, оскільки прив’язані до долара.

Раніше ми повідомляли, яка тенденція відбулася на валютному ринку України. Також пропонуємо дізнатися, чи буде НБУ застосовувати фінансові обмеження для ухилянтів. Більше про курс долара в Україні читайте в нашій спецтемі.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.