Головна Новини Фінанси ЖКГ Індастрі Бізнес Макроекономіка

Долар влаштував валютні гойдалки – який курс пропонують українцям 15 лютого

Американський долар продовжує демонструвати коливання курсу долара, тому українцям варто бути уважними

Фото: УНІАН, НБУ, Pexels. Колаж: Pro Гроші

В Україні курс долара зміни свої позиції

Фото: УНІАН, НБУ, Pexels. Колаж: Pro Гроші

В Україні валютний ринок нестабільний. Хоча 15 лютого на офіційному рівні та банках відбулося продовження тенденції з подорожчання долара, в обмінниках та на чорному ринку сьогодні зовсім інша ситуація.

Сайт Pro Гроші пропонує дізнатися, що відбулося на валютному ринку 15 лютого, використавши дані Національного банку України (НБУ).

Який курс долара встановив НБУ


Регулятор продовжив корегувати курс долара у бік зростання. Проте, відбулися певні зміни у стратегії. Якщо два дні поспіль іноземна валюта дорожчала від 20 копійок, то сьогодні це відбулося лише на рівні 5 копійок.

15 лютого курс долара до гривні становить 38,17 гривні/долар. Востаннє такі показники були зафіксовані 11 січня (38,19 гривні/долар)

Що відбулося з курсом долара в обмінниках


Обмінні пункти тривалий час, а саме з 8 лютого, дотримувалися тенденції зі зростанням курсу долара. Однак, 15 лютого там змінили стратегію коливання вартості іноземної валюти – долар почав дешевшати.

Сьогодні відбулося доволі відчутне зниження ціни американського долара. Українцям пропонують здійснювати валютні операції за наступними курсовими показниками:

  • купівля – 38,18 гривні/долар (-0,09);
  • продаж – 38,35 гривні/долар (-0,05).

Який курс долара пропонують в банках


У четвер українські банки змінили курсові показники відповідно до коливань офіційної вартості долара. Відповідно, іноземна валюта подорожчала. Це відбулося на рівні 10 копійок. Тому населенню потрібно бути готовими більше заплатити за американський долар, а саме 38 гривень/долар.

Курс продажу іноземної валюти також зріс. Це вже доволі приємна новина для українців, адже обмінюючи велику суму грошей, зможуть отримати певну вигоду. Тож, 15 лютого середній курс, за яким можна продати долар, становить 38,45 гривні.

Як змінився курс долара на чорному ринку


Приватні особи дотрималися тенденції зі зниження вартості іноземної валюти, це і відбулося лише з курсом продажу. Сьогодні на чорному ринку українці зможуть продати долари за 38,20 гривень/долар.

Водночас, як вже зазначалося, курс продажу знизився на 3 копійки. Тому 15 лютого є можливість купити валюту за 38,33 гривні/долар.

Раніше ми повідомляли, як перевірити справжність банкнот долара та євро. Також пропонуємо дізнатися, який прогноз щодо змін на валютному ринку на цьому тижні давав заслужений економіст України. Більше про курс долара та євро в Україні читайте в нашій спецтемі.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.