Головна Новини Фінанси ЖКГ Індастрі Бізнес Макроекономіка

Українцям варто поквапитися? Що відбулося з курсом долара 14 лютого

Пропонуємо дізнатися, який курс американського долара встановили в обмінниках та банках

Фото: OLX, Pexels. Колаж: Pro Гроші

В Україні 14 лютого продовжив зростати курс долара

Фото: OLX, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Український валютний ринок 14 лютого демонструє різке зростання курсу долара. Це відбувається через корегування Національним банком України (НБУ). Регулятор вже другий день поспіль підвищує вартість іноземної валюти від 20 копійок.

Про це свідчать дані Національного банку України (НБУ).

Який курс долара встановив НБУ


Національний банк продовжив свою стратегію зі зростанням курсу долара. Нижче на графіку можна спостерігати різкий стрибок вартості іноземної валюти.

Коливання курсу долара до гривні
Коливання курсу долара до гривні
Фото: НБУ

Якщо раніше регулятор стримував офіційну ціну долара приблизно на одному рівні, 14 лютого відбулося значне подорожчання. НБУ встановив курс на рівні 38,12 гривні/долар, що в порівнянні з минулим банківським днем на 23 копійки більше.

Варто зазначити, що востаннє схожі показники були зафіксовані 11 січня. Тоді курс долара був на рівні 38,19 гривні/долар.

Що відбулося з курсом долара в обмінниках


14 лютого українці зможуть здійснити валютні операції в обмінних пунктах за новими курсовими показниками. Середня вартість американського долара продовжила зростати. Тому будьте готові обміняти іноземну валюту за такими цінами:

  • купівля – 38,30 гривень/долар (+0,06);
  • продаж – 38,40 гривень/долар (+0,06).

Який курс долара пропонують українцям в банках


В банках сьогодні скоригували вартість іноземної валюти відповідно до дій НБУ. Тобто курс долара тут також зріс.

Тепер клієнти фінансових установ зможуть з більшою вигодою продати американську валюту, адже банки пропонують за 1 долар 38 гривень. Зранку курс купівлі зріс на 10 копійок.

Однак, зазнав зростання на 10 копійок й курс продажу долара. Тому українцям доведеться заплатити 38,45 гривні за 1 долар.

Які ще іноземні валюти зможуть обміняти українці


З 7 лютого в Україні дозволено обмінювати російські та білоруські рублі на гривні. Валютна операція відбувається безготівково, одноразово для кожного клієнта. Нацбанк не гарантує подальших можливостей обміну та закликає громадян вчасно позбутися рублів до 31 грудня 2024 року.

Раніше редакція сайту Pro Гроші дізналася в фінансиста Олексія Плотнікова, що буде відбуватися з курсом долара на цьому тижні. Також пропонуємо дізнатися, чому банки відмовляються обмінювати фальшиві гроші на справжні. Більше про курси іноземних валют читайте в нашій спецтемі.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.