Головна Новини Фінанси ЖКГ Індастрі Бізнес Макроекономіка

Долар заспокоїться? Яких змін в курсі чекати наступного тижня

Заслужений економіст України зробив прогноз щодо ситуації на валютному ринку в період з 12 по 18 лютого

Фото: УНІАН, НБУ, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Фінансист спрогнозував, що буде відбуватися на валютному ринку

Фото: УНІАН, НБУ, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Український валютний ринок залишається об'єктом уваги та занепокоєння громадян, оскільки курс американського долара протягом цього тижня демонстрував нестабільність і регулярні коливання. Ця неспокійна ситуація породжує багато запитань серед населення, особливо в контексті подальших перспектив.

Щоб відповісти на питання, що буде відбуватися з курсом долара на наступному тижні, редакція сайту Pro Гроші звернулася до доктора економічних наук, професора та заслуженого економіста України Олексія Плотнікова. Фінансист розповів, чи варто чекати значних та різких змін на валютному ринку з 12 по 18 лютого.

Що відбуватиметься з курсом долара наступного тижня


Олексій Плотніков висловив свою думку щодо подальших змін курсу долара, стверджуючи, що зараз немає вагомих підстав для очікування раптових та значних коливань на валютному ринку. При цьому він зазначив позитивні рішення від Європейського Союзу та Сполучених Штатів Америки щодо надання фінансової допомоги Україні, а це фактори, які мають неабиякий вплив на курс долара.

Я не бачу причин, щоб курс долара якось лихоманило. Оскільки вже є позитивне рішення від Європейського Союзу щодо надання матеріальної допомоги Україні в розмірі 50 мільярдів євро, хоча і на чотири роки. І є певне позитивне рішення від Сполучених Штатів Америки про 60 мільярдів.
Олексій Плотніков

Олексій Плотніков

Доктор економічних наук, професор та заслужений економіст України

Фінансовий аналіз Плотнікова надає певний оптимізм, адже попри усі коливання, економічні показники не свідчать про серйозні та драматичні зміни на валютному ринку. Зокрема, позитивні новини щодо міжнародної фінансової підтримки сприяють стабілізації ситуації та зменшують ризики для курсу долара.

Тобто з цієї точки зору, та всі інші чинники, вони повинні бути вгамовані. Якщо будуть певні проблеми з фінансуванням із цих двох джерел, то можливо це буде покриватися по іншому. Проте те, чого нас попереджали – відсутність грошей, масове друкування валюти чи зайва внутрішня валюта – поступово втрачає актуальність. І все ж таки ми розуміємо, що будуть зовнішні надходження.
Олексій Плотніков

Олексій Плотніков

Доктор економічних наук, професор та заслужений економіст України

Який курс долара НБУ встановив на 12 лютого


Національний банк України (НБУ) постійно контролює ситуацію на валютному ринку. Це відбувається з метою коригування курсу долара до гривні, щоб ні та, ні інша валютна різко не зміцнювалася або ж знецінювалася.

Тож, регулятор вирішив розпочати новий тиждень з нової тенденції, а саме зі зростання курсу долара. 12 лютого офіційна вартість іноземної валюти до гривні становитиме 37,62 гривні/долар.

Раніше ми повідомляли, чому долар може втратити популярність. Також пропонуємо дізнатися, яку валюту знову зможуть обмінювати українці. Більше про курси іноземних валют в Україні читайте в нашій спецтемі.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.