Головна Новини Фінанси ЖКГ Індастрі Бізнес Макроекономіка

Долар втрачає свої позиції? Який курс НБУ встановив на 29 лютого

Різкі коливання та непередбачувані зміни на валютному ринку можуть стати справжнім викликом для українців

Фото: НБУ, Pexels. Колаж: Pro Гроші

НБУ встановив курс долара на 29 лютого

Фото: НБУ, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Валютний ринок України завжди демонструє неочікувані сюрпризи, і зміни в курсах долара та євро є чудовою ілюстрацією цього факту. Офіційний курс долара показав зростання 28 лютого, але на останній день зими, 29 лютого, Національний банк України (НБУ) вирішив знову перейти до тенденції зі зниження вартості іноземної валюти.

Про це свідчать дані на сайті Національного банку України (НБУ).

Який курс долара встановив НБУ на 29 лютого


На 29 лютого Національний банк України (НБУ) прийняв рішення знову змінити напрямок, переходячи до тенденції зі зниження вартості іноземної валюти. Тому, офіційний курс долара в останній день зими становитиме 38,2077 грн за 1 долар (-0,2172).

Коливання курсу долара до гривні
Коливання курсу долара до гривні
Фото: НБУ

Це різке змінення вказує на нестабільність валютного ринку та можливі фактори, що впливають на його коливання. Зверніть увагу на графік коливання курсу долара до гривні. Він показує, як після досягнення рекордних значень 22 лютого, НБУ поступово знижував курс долара. Хоча в деякі дні відбувається певне зростання, загальна картина свідчить про здешевлення долара та зміцнення гривні.

Який офіційний курс євро буде 29 лютого


Курс євро також піддавався значним змінам. На 29 лютого НБУ встановив офіційний курс євро на рівні 41,2968 гривні за 1 євро (-0,4211).

Графік коливання офіційного курсу євро до гривні
Графік коливання офіційного курсу євро до гривні
Фото: НБУ

Починаючи з грудня 2023 року по 18 січня 2024-го спостерігалося зниження вартості іноземної валюти, хоча і відбувалося періодичне зростання. Проте, згодом іноземна валюта демонструвала значне подорожчання, після чого НБУ знову корегував вартість євро у бік зниження.

Що відбулося на міжбанку та готівковому ринку


На міжбанку сьогодні, 28 лютого, також спостерігається різке зниження курсу долара. У порівняні із закриттям у попередній день вартість американської валюти знизилася на 23 копійки до 38,16 гривень/долар (купівля) та 38,18 гривні/долар (продаж).

Подешевшала американська валюта й на готівковому ринку, а саме на 5 копійок, до 38,65 гривні/долар.

Раніше редакція сайту Pro Гроші поспілкувалася з заслуженим економістом України, та дізналася, яких змін може зазнати курс долара на цьому тижні. Також пропонуємо дізнатися, що відбувалося на валютному ринку минулого тижня. Більше про курси долара та євро в Україні читайте в нашій спецтемі.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.