Головна Новини Фінанси ЖКГ Індастрі Бізнес Макроекономіка

Долар знову "грає на нервах"? Що відбулося з курсом 28 лютого

В Україні американська валюта змінила свої позиції та демонструє нову тенденцію

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Курс долара на 28 лютого

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

В Україні 28 лютого курс долара демонструє нові показники. Іноземна валюта на цьому тижні не може визначитися з одним напрямком, тому кожного дня спостерігаються різні коливання. Так, на офіційному рівні долар подорожчав, а в банках та обмінниках – подешевшав.

Сайт Pro Гроші пропонує дізнатися, який курс долара встановили в Україні 28 лютого. Для цього редакція використала дані Національного банку (НБУ).

Офіційний курс долара 28 лютого


Національний банк України чотири дні знижував курс долара, проте 28 лютого змінив напрямок. В середу іноземна валюта почала дорожчати, і це відбулося на рівні 9 копійок. Тому сьогодні офіційна вартість американської валюти становить 38,42 гривні/долар.

Який курс долара в банках


Українські банки розпочали цей тиждень з утримання курсових показників. Проте, сьогодні, 28 лютого, фінансові установи встановили все ж нові ціни на купівлю та продаж долара.

У середу відбулися не дуже приємні зміни для українців, оскільки банки знизили лише курс купівлі. Тому сьогодні валютні операції проводяться за наступними показниками:

  • купівля – 38,20 гривень/долар (-0,05);
  • продаж – 38,70 гривень/долар (0,00).

Курс долара в обмінниках


В обмінних пунктах після подорожчання долара, відбулося зниження курсу. 28 лютого українцям пропонують продавати свої доларові накопичення за 38,53 гривні/долар (-0,06). Водночас є можливість купити іноземну валюту за 38,68 гривні/долар (-0,02).

Що відбувалося з курсом долара минулого тижня


Минулого тижня американська валюта відзначилася значними коливаннями. Спочатку Національний банк України підвищив курс долара до рекордних 38,62 гривні/долар. Проте, перед вихідними, для послаблення курсу, було вирішено знизити його до 38,48 гривні/долар.

В банках спостерігалося швидке зростання і подальше послаблення курсу долара. На піку, 22 лютого, курс досягав 38,40 гривень/долар (купівля) і 38,85 гривні/долар (продаж). Попри зниження курсу в останні три дні тижня, долар подорожчав на 22 копійки.

В обмінних пунктах та на чорному ринку спостерігалися подібні тенденції. Тиждень розпочався з курсу 38,30 гривень/долар (купівля) і 38,43 гривні/долар (продаж), а пік відбувся 21 лютого з курсом 38,63 гривні/долар (купівля) і 38,78 гривні/долар (продаж). Однак вже 23 лютого долар подешевшав на 14 копійок, і тиждень закінчився з курсом 38,50 гривень/долар (купівля) і 38,58 гривні/долар (продаж).

Тож, не зважаючи на здешевлення в кінці тижня, долар подорожчав на 22 копійки загалом за тиждень. Курсові показники на чорному ринку були схожі на ті, що в обмінниках, варіюючись лише декількома копійками.

Раніше ми повідомляли, як міжнародна допомога впливає на курс долара.Також ми дізналися в економіста, яких змін чекати на валютному ринку цього тижня. Більше про курс долара та євро в Україні читайте в нашій спецтемі.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.