Головна Новини Фінанси ЖКГ Індастрі Бізнес Макроекономіка

Долар змінив свої позиції: чим здивував курс 1 лютого

Українцям варто уважно слідкувати за подіями на валютному ринку, оскільки це допоможе вигідно обміняти долари

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

В Україні долар продовжив дешевшати

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Лютий у 2024 році розпочався із продовження зниження курсу долара. Іноземна валюта вже котрий день поспіль дешевшає, після того, як продемонструвала подорожчання. При цьому на офіційному рівні курс долара також значно знизився.

Про це свідчать дані Національного банку України (НБУ).

Який курс долара встановив НБУ на 1 лютого


Регулятор другий день поспіль знижує курс долара. Проте, якщо вчора іноземна валюта подешевшала лише на 1 копійку, сьогодні ж на 31 копійку, і коштує на офіційному рівні 37,56 гривні/долар.

Зверніть увагу, що курс повернувся до показників 25 січня. Саме після цієї дати офіційна вартість долара почала стрімко зростати.

Що відбулося з курсом долара в обмінниках


В обмінних пунктах продовжилася загальна тенденція зі зниженням курсу долара. Іноземна валюта дешевшає вже п'ятий день.

31 січня відбулися значні курсові зміни, проте 1 лютого коливання у бік зниження спостерігаються лише на рівні 2 копійок. Тому, українці сьогодні зможуть обміняти долари за таким курсом:

  • купівля – 38,10 гривні/долар (-0,02);
  • продаж – 38,20 гривні/долар (-0,02).

Який курс долара українцям пропонують в банках


В українських банках тиждень розпочався із подорожчанням долара. Проте, вже в середу та четвер іноземна валюта демонструє зниження курсу. Це відбувається у відповідь на корегування офіційної вартості долара.

1 лютого українці можуть завітати у фінансові установи та придбати долари за 38,20 гривень/долар. Це на 9 копійок дешевше, ніж вчора, 31 січня.

Також сьогодні курс купівлі долара знизився на 5 копійок. Тому клієнти банків отримають за 1 долар 37,65 гривні.

Що буде відбуватися з курсом долара до кінця зими


Раніше редакція сайту Pro Гроші запитала в доктора економічних наук, професора та заслуженого економіста України Олексія Плотнікова, яких змін чекати на валютному ринку до кінця зими. І, він розповів про коливання курсу долара.

На думку фінансиста, до кінця лютого іноземна валюта продовжуватиме змінювати свої позиції в межах 38-39 гривень. При цьому, Національний банк України буде втручатися в валютний ринок, аби не допустити різких змін.

Також ми вточнили щодо того, чи буде долар коштувати понад 40 гривень. На це запитання Олексій Плотніков відповів, що не передбачає надзвичайних ситуацій, які б могли сколихнути ринок і курс різко зріс.

Раніше ми повідомляли, що в НБУ пояснили важливе правило під час обміну валют. Також пропонуємо дізнатися, що відбувалося на валютному ринку минулого тижня. Більше про курс долара читайте в нашій спецтемі.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.