Головна Новини Фінанси ЖКГ Індастрі Бізнес Макроекономіка

Долар змінив свої позиції: який курс пропонують українцям у Різдво

Пропонуємо дізнатися, де українцям пропонують вигідніший курс американського долара

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

В Україні 25 грудня встановили новий курс долара

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Останній тиждень 2023 року розпочався з приємних новин на валютному ринку. Курс американського долара після тривалого періоду подорожчання, змінив свої позиції у бік зниження. Це відбулося як на офіційному рівні, так і в українських банках.

Сайт Pro Гроші ґрунтуючись на даних сайту Національного банку України пропонує дізнатися, який курс долара встановили на 25 грудня.

Який офіційний курс долара


Тривалий час Національний банк України (НБУ) дотримувався тенденції зі зростанням вартості долара. Лише за останній тиждень, у період з 18 по 24 грудня, іноземна валюта подорожчала на 57 копійок. Це досить значні зміни.

Проте, у понеділок, 25 грудня, регулятор змінив ситуацію на протилежну. Сьогодні офіційний курс долара знизився на 4 копійки та становить 37,55 гривні за долар.

Графік коливання курсу гривні до долара
Графік коливання курсу гривні до долара
Фото: НБУ

Що відбулося в банках


В українських банках також відбулося зниження вартості американського долара. Здешевлення прийшло на зміну постійного подорожчання. Тому, сьогодні клієнти фінансових установ мають змогу придбати іноземну валюту за вигіднішим курсом:

  • купівля – 37,60 гривень за долар (-0,05);
  • продаж – 38,15 гривні за долар (-0,05).

Який курс долара пропонують в обмінниках


В обмінних пунктах 25 грудня не відбулося змін у вартості долара. Українцям пропонують купувати іноземну валюту за 38,15 гривні за долар, а ось продати – 38,15 гривні за долар. Такий курс тримається ще з вихідних.

Зазначимо, що в обмінниках курс долара зростав до 21 грудня, а потім відбулося певне зниження. Це дозволило українцям придбати та продати іноземну валюту за певною вигодою.

Що буде відбуватися з курсом долара на цьому тижні


Минулого тижня курс долара швидко зростав. Ця тенденція хвилює тих, хто планує обмін валют. Тому, сайт Pro Гроші запросив доктора економічних наук Олексія Плотнікова прокоментувати події на валютному ринку в останній тиждень 2023 року.

Фінансист визначив основні фактори, що впливатимуть на ринок валют з 25 по 31 грудня. За його словами, всі чинники, які визначають курс валют, вже відомі й досліджені, йдеться про:

  • ситуацію на лінії фронту;
  • міжнародну фінансову допомогу;
  • попит та пропозицію.

"Не варто очікувати ніяких радикальних змін в останньому тижні року. Ймовірно, все залишиться на тому ж рівні, що й у попередній тиждень", – заявив фінансист.

За словами експерта, свята не вплинуть на курс долара, і серйозних коливань не передбачається. Зміни можливі лише на рівні кількох копійок, але нічого надзвичайного не очікується.

Раніше редакція сайту Pro Гроші дізналася в економіста, що відбуватиметься з курсом долара в наступному 2024 році. Також пропонуємо дізнатися, які пом'якшення валютних обмежень готує НБУ. Більше новин про курс долара читайте в нашій спецтемі.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.