Головна Новини Фінанси ЖКГ Індастрі Бізнес Макроекономіка

Долар знову дивує – який курс встановили в банках та на чорному ринку

Ситуація на валютному ринку залишається динамічною, і громадянам важливо слідкувати за змінами, щоб приймати свідомі рішення щодо обміну доларів

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

В Україні 26 грудня подешевшав долар на офіційному рівні

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

В Україні доволі нестабільна ситуація на валютному ринку. Після тривалого періоду з постійним подорожчанням долара, почали відбуватися коливання в різні напрямках: десь курс знижується, а десь зростає. Тому, аби не помилитися і вибрати місце з більш вигідним обмінним курсом, важливо знати актуальну ситуацію з вартістю долара в різних місцях.

Редакція сайту Pro Гроші пропонує дізнатися, який курс долара встановили в країні 26 грудня. Для цього ми використали дані Національного банку України (НБУ).

Який курс долара встановив НБУ

Регулятор вже другий день поспіль знижує офіційний курс долара до гривні. Хоча, минулого тижня спостерігалося постійне подорожчання іноземної валюти.

Якщо раніше коливання вартості американського долара відбувалося на рівні від 10 копійок, то 26 грудня Нацбанк знизив курс лише на 3 копійки. Тож, сьогодні офіційний курс долара становить 37,52 гривні за 1 долар.

Що відбулося з курсом в банках

Неприємні зміни відбулися сьогодні в українських банках. Це пов'язано з тим, що курс продажу зріс, а купівлі знизився. Тож у вівторок українцям пропонують менш вигідний курс обміну валют:

  • купівля – 37,60 гривень за долар (-0,05);
  • продаж – 38,16 гривні за долар (+0,04).

Який курс долара пропонують на чорному ринку

Приватні особи також становили новий курс долара. Сьогодні на чорному ринку українцям пропонують продати іноземну валюту за 38,09 гривень за долар, це на 1 копійку більше, ніж вчора. Водночас курс, за яким можна придбати долари не змінився – 38,20 гривень за долар.

Яких змін чекати на валютному ринку цього тижня

Минулого тижня курс долара стрімко зростав. Це стало причиною для хвилювання серед багатьох людей, особливо тих, хто планує здійснити обмін валют. Редакція сайту Pro Гроші звернулася до економіста Олексія Плотнікова, аби він дав прогноз щодо ситуації на валютному ринку в останній тиждень 2023 року.

Плотніков виділив ключові фактори, що впливатимуть на валютний ринок до 31 грудня:

  • ситуація на фронті;
  • фінансова допомога від міжнародних партнерів;
  • попит та пропозиція.

Прогнозується стабільність без радикальних змін, зокрема через фінансову допомогу від США та ЄС. Ймовірно, курс залишиться практично незмінним, попри на наближення свят. Очікується лише невелике коливання долара, але нічого драматичного.

Раніше ми дізналися у фінансиста, що відбуватиметься з валютним ринком у 2024 році. Також пропонуємо дізнатися, як перевірити долари на справжність.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.