Головна Новини Фінанси ЖКГ Індастрі Бізнес Макроекономіка

Приємні сюрпризи від долара: який курс встановили в банках, обмінниках та на чорному ринку

У п'ятницю, 8 грудня, деякі українці матимуть змогу здійснити вигідну валютну операцію з обміном доларів

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Курс долара на 8 грудня

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

В Україні перед вихідними курс долара зробив приємним сюрприз для тих, хто планував придбати іноземну валюту. У п'ятницю, 8 грудня, вартість американського долара знизилася. Така тенденція відбулася не лише на офіційному рівні, але й на готівковому ринку.

Про це свідчать дані Національного банку України (НБУ).

Який курс долара встановив НБУ

Після тривалого подорожчання курсу долара на офіційному рівні, регулятор вирішив змінити ситуацію в інший бік. 8 грудня курс іноземної валюти знизився на дві копійки. Тому у п'ятницю курс долара від НБУ становить 36,67 гривні за долар.

Зверніть увагу, що цей курс триматиметься й на вихідних: 9 та 10 грудня. В ці дні Нацбанк не встановлює нову вартість іноземної валюти.

Що відбулося з курсом долара в банках

В українських банках не відбулося змін. Там пропонують обмінний курс долара той самий, що було встановлено ще 6 грудня. Станом на 11:30 клієнтам фінансових установ надають можливість купити іноземну валюту за 37,45 гривні за долар, та продати – 36,90 гривень за долар.

Який курс встановили на готівковому ринку

Якщо в банках курс долара не змінився, то в обмінних пунктах та на чорному ринку спостерігається зовсім інакша ситуація. На готівковому ринку іноземна валюта подешевшала. Так, в обмінниках українцям пропонують здійснити обмін за такими курсовими показниками:

  • купівля – 37,25 гривні за долар (-0,01);
  • продаж – 37,35 гривні за долар (-0,01).

На чорному ринку приватні особи також знизили курс долара. Проте, вони й досі пропонують більш вигідний курс купівлі:

  • купівля – 37,35 гривні за долар (-0,03);
  • продаж – 37,40 гривень за долар (-0,03).

Що впливатиме на курс долара в грудні

Редакція сайту Pro Гроші дізналася в доктора економічних наук Олексія Плотнікова, що впливатиме на курс американського долара в грудні. І, він розповів, що головним чинником є рішення Конгресу США щодо допомоги Україні у розмірі 60 млрд доларів. Саме від цього залежить ринкова стабільність.

У разі прийняття рішення, відбудеться заспокоєння ринку, тоді як відмова може призвести до зростання вартості долара та певної нестабільності, але не на критичному рівні. Враховуючи також традиційні чинники, такі як ситуація на полі бою, наразі основний акцент зосереджений на рішенні Конгресу щодо допомоги Україні. Загалом, міжнародна допомога буде визначальною для подальшого розвитку подій і може вплинути на курс американського долара.

Раніше ми повідомляли, що буде відбуватися з курсом гривні до долара найближчим часом. Також ми писали, що відбулося з курсом долара за останні два місяці.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.