Головна Новини Фінанси ЖКГ Індастрі Бізнес Макроекономіка

На Monobank здійснили потужну DDoS-атаку – що відомо про ситуацію

Проблеми з Київстаром були тільки початком, оскільки в обідню пору почалася масована DDoS-атака на український банк

Фото: Unsplash, Pexels, Monobank. Колаж: Pro Гроші

На Monobank "напали" хакери 12 грудня

Фото: Unsplash, Pexels, Monobank. Колаж: Pro Гроші

Протягом першої половини дня 12 грудня українців шокували масованим збоєм у мережі Київстар внаслідок потужної хакерської атаки та проблемами з мобільним додатком Vodafone. Але це була лише вершина айсбергу, враховуючи, що черговий удар завдали Monobank.

Про це повідомив співзасновник фінансової установи Олег Гороховський в Telegram.

Наступною мішенню хакерів став український банкінг. Водночас клієнтів заспокоїли, мовляв, ситуація під контролем, а небезпеки для персональних даних немає.

"Масована DDoS атака на моно. Об'єкт атаки: точки входу на Amazon (банки, сайт). Все під контролем", – розповів Гороховський.

На Monobank здійснили хакерську атаку 12 грудня
На Monobank здійснили хакерську атаку 12 грудня
Фото: Олег Гороховський/Telegram

Станом на 13:46 банкір уточнив, що хакерам не вдалося задовольнити свої плани, оскільки атаку успішно відбили.

Ситуації передувала хакерська атака на оператора мобільного зв’язку "Київстар". Внаслідок технічного збою в абонентів зник доступ до мережі, також стали недоступними різноманітні сервіси, наприклад, люди не можуть скористатися національним роумінгом і підключитися до іншої телекомунікаційної компанії.

Як уточнила пресслужба Київстару, для фіксації обставин і наслідків протиправного втручання у діяльність мережі будуть залучені правоохоронні органи, а також фахівці спеціальних державних служб. Усунути проблеми сподіваються якнайшвидше, втім орієнтовний час – до 5 годин.

Monobank продав тисячу eSim "завдяки" Київстару

Коли стало відомо про масові проблеми зі зв’язком у мережі Київстар, Олег Гороховський побажав компанії скоріше подолати кризу, а також нагадав клієнтам, що вони можуть замовити електронну SIM-карту. Втім такий маркетинговий хід спрацював проти фінансової установи, бо хоч Monobank вдалося продати 1 000 eSim, система вийшла з ладу через велику кількість звернень.

"Написав про наш eSIM, але дарма. Наш сервіс вже вклали. Тепер все довго. Величезна черга",йдеться у пості банкіра.

Як він пізніше уточнив, на оформлення електронної "сімки" чекають 5 000 користувачів. Варто зауважити, що технологію можуть не підтримувати деякі бренди смартфонів. Тому перед покупкою слід переконатися, що виробник передбачив функцію.

Зазвичай інформацію розміщують на офіційному сайті в розділі характеристик. Або існує варіант самостійно перевірити наявність опції в розділі налаштувань. Шлях такий: "Підключення" – "Диспетчер SIM" – "Додати тарифний план". Якщо остання кнопка присутня у списку, значить телефон підтримує eSIM.

Раніше сайт Pro Гроші писав про послуги банків, оплату проїзду та освітлення, і розповідав, що не працює через збій у Київстарі. Також ми повідомляли, що тисячі абонентів "Київстар" залишились без звʼязку.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.