Головна Новини Фінанси ЖКГ Індастрі Бізнес Макроекономіка

Нова фінансова допомога українцям – хто отримає понад 9 тисяч гривен

Розповідаємо, хто саме з українців отримає нову фінансову підтримку від однієї з міжнародних організацій

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Організація ЮНІСЕФ надасть українцям нові фінансову допомогу

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

В Україні деякі багатодітні сім'ї отримають фінансову допомогу від ООН ЮНІСЕФ. Про підтримку українців домовився уряд.

Про це повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

Він зазначив, що програма розрахована на сім'ї, які проживають у прифронтових районах. Виплати отримають як дорослі, так і діти.

"Разом із ЮНІСЕФ ми продовжуємо програму підтримки українських родин", — сказав він.

Відомо, що грошову допомогу нададуть малозабезпеченим сім'ям з Дніпропетровської, Запорізької та Харківської областей, якщо вони живуть::

  • у Дніпровському;
  • Криворізькому;
  • Новомосковському;
  • Павлоградському;
  • Запорізькому;
  • Богодухівському;
  • Харківському;
  • Чугуївському районі.

"Такі родини зможуть впродовж трьох місяців отримувати по 3,6 тисячі гривень на дорослого та 6,6 тисячі на дитину", — пояснив Денис Шмигаль.

В ООН збільшили розмір фіндопомоги для українців

Зважаючи на повномасштабну війну багато українців продовжують потребувати фінансової допомоги не тільки від держави, а й з боку міжнародних організацій. Тому, наприклад, в ООН вирішили збільшити грошові виплати до 3,6 тисячі гривень, а також надавати додатково 2 220 гривень в зимовий період.

Ці кошти виплачуватимуть за наступних умов:

  • якщо подати заявки в період з 1 жовтня до кінця 2023 року – виплати становитимуть громадяни по 3 600 гривень протягом 3 місяців та додатково 2 220 гривень;
  • якщо за допомогою звернутися в період з 1 по 30 вересня 2023 року – виплатять по 2 200 гривень та 2 220 гривень додатково.

При цьому не підтримує фінансово українців, які вже користуються коштами, отриманими від інших міжнародних організацій, а також особам, дохід яких становить понад 5,4 гривні щомісяця.

Нові виплати для громадян

Громадяни України можуть реєструватися на отримання грошової допомоги в рамках проєкту NIN "Гуманітарний захист для постраждалих від конфлікту в Україні". Така нагода є у мешканців Полтави та області, якщо люди відповідають певним критеріям вразливості. Сума допомоги становить 10 800 гривень на одного члена сім'ї, але не більше ніж для чотирьох осіб у родині.

Кошти на оренду житла

Внутрішні переселенці з чотирьох регіонів України до 10 грудня 2023 року можуть подаватися фінансову допомогу від чеської гуманітарної організації "Людина в біді". Благодійники обіцяють громадянам надати гроші для оплати проживання в орендованому помешканні, а також покрити витрати на комуналку за пів року. До того ж сім'ї, які планують переїзд, додатково отримають п'ять тисяч гривень.

Раніше ми розповідали, хто з українців швидше отримуватиме соціальну стипендію. Також ми писали, хто з українських жінок може розраховувати на додаткові фінансові виплати.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.