Головна Новини Фінанси ЖКГ Індастрі Бізнес Макроекономіка

Ощадбанк продовжив важливе правило для своїх клієнтів — що дозволили українцям

Розповідаємо, що українці, які є клієнтами одного з найбільших державних банків, можуть не робити до березня 2024 року

Фото: УНІАН, Unsplash. Колаж: Pro Гроші

В Україні продовжили термін проходження ідентифікації в "Ощадбанку"

Фото: УНІАН, Unsplash. Колаж: Pro Гроші

В Україні на три місяці продовжили терміни проходження фізичної ідентифікації пенсіонерам, які отримують виплати у державному "Ощадбанку". Зміни стосуються деяких категорій внутрішньо переміщених осіб (ВПО).

Про це повідомили у пресслужбі Мінреінтеграції.

Так, уряд дозволив проходити фізичну перевірку осіб в банку до 31 березня 2024 року. Це стосується внутрішньо переміщених осіб, яких було взято на облік до повномасштабного вторгнення російської армії в Україну 24 лютого 2022 року.

Також уряд передбачив, що пенсію таким громадянам нараховуватимуть навіть якщо територіальні органи Пенсійного фонду України (ПФУ) повідомлять, що клієнт "Ошадбанку" шість місяців поспіль не користувався карткою, на яку нараховують пенсійні виплати.

"Але з 1 січня 2024 року у таких випадках пенсії не перераховуватимуться на рахунки їх одержувачів до проходження ними фізичної ідентифікації", — зауважили у Мінреінтеграції.

Як пройти ідентифікацію дистанційно

Іноді пенсіонери не можуть особисто відвідати відділення "Ощадбанку" чи Пенсійного фонду з різних причин. Тому існують дистанційні способи проходження фізичної ідентифікації отримувачів пенсій.

Наприклад, можна скористатися кваліфікованим електронним підписом від "Дії" або записатися на відеоідентифікацію. Якщо потрібно скористатися останнім варіантом, тоді пенсіонеру потрібен комп'ютер та доступ до інтернету. Усе для того, щоби відкрити портал електронних послуг ПФУ, після чого:

  • обрати вкладку "Ідентифікація у режимі відеоконференцзв’язку" у верхній частині екрану;
  • вказати дані документу, що посвідчує особу;
  • написати номер телефону та адресу електронної пошти для зворотного зв’язку;
  • визначитися зі зручним способом проведення конференції, наприклад, через Google Meet, Skype, Telegram тощо;
  • уточнити, чи є потреба в перекладі мовою жестів;
  • дати згоду на передачу даних і натиснути на кнопку "Подати заяву".

Строки відеоідентифікації особи відбувається через 10-30 днів від дня, коли пенсіонер подав заявку. Точний час узгоджує представник Пенсійного фонду, який телефонує заявнику або надсилає йому повідомлення поштою. Ця ж процедура є чинною не лише для пенсіонерів, а й для отримувачів соціальних виплат від держави.

Важливі зміни для клієнтів "Ощадбанку"

Нещодавно стало відомо, що "Ощадбанк" продовжить термін дії карток усіх своїх клієнтів. Так, користатися картками, термін дії закінчився або добігає кінця, можна буде до 31 березня 2024 року, У банку зазначають, що клієнти, які мають застарілі картки, все одно зможуть:

  • оплачувати онлайн товари та послуги;
  • розраховуватися в торговельно-сервісній мережі;
  • знімати готівку в банкоматах;
  • поповнювати рахунку в терміналах самообслуговування.

Також клієнти зможуть й надалі отримувати на картки "Ощадбанку" зарплати, пенсії, виплати ВПО тощо.

Раніше ми писали, кому з клієнтів "Ощадбанк" видає спеціальні картки. Також ми розповідали, чому в Україні можуть виникнути затримки з виплатами зарплат та пенсій.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.