Головна Новини Фінанси ЖКГ Індастрі Бізнес Макроекономіка

Ощадбанк оновив умови користування картками – що змінилося для клієнтів

Фінансова установа подбала про зручність клієнтів і встановила новий термін для завершення дії карток

Фото: Ощадбанк/Facebook, УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Ощадбанк продовжив термін дії деяких карток

Фото: Ощадбанк/Facebook, УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Кожна банківська картка має термін дії, по завершенню якого необхідно звернутися у відділення для перевипуску. Адже всі платіжні операції стають недоступними користувачам. Ощадбанк звернув увагу на проблеми, які завдає українцям повномасштабна війна, та задовольнив потреби клієнтів.

Про це йдеться на офіційному сайті фінансової установи.

Воєнний стан, активні бойові дії, тимчасова окупація територій та масовий виїзд за кордон – це причини, через які багато українців не мають змоги виконати вимоги банків. Тобто прийти у відділення та замовити перевипуск платіжної картки, коли закінчиться термін дії попередньої.

З огляду на складні обставини Ощадбанк вже продовжував час користування пластиковим інструментом до 31 грудня 2023 року. Це стосувалося всіх карток, термін дії яких завершився після 24 лютого 2022 року.

Оскільки вже 1 січня чимало наших громадян мали залишитися з неактивними картками, на які надходить зарплата, пенсії, виплати ВПО тощо, банк ухвалив рішення знову задіяти автоматичну пролонгацію.

Нововведення торкнеться власників усіх видів карток, у тому числі – внутрішньо переміщених осіб, які отримують соціальні виплати від держави. Новий кінцевий термін встановили до 31 березня 2024 року, тобто ще три місяці наступного року українці зможуть повноцінно користуватися послугами Ощадбанку.

"Якщо нову картку вже перевипущено, будь ласка, зверніться до відділення Ощадбанку для її отримання у зручний для вас час", – зауважила пресслужба.

Навіть якщо на лицьовій стороні надрукована дата, яка минула, пластик буде дійсний та зможе використовуватися для:

  • оплати товарів і послуг онлайн;
  • розрахунку в торговельно-сервісній мережі;
  • отримання готівки в банкоматах;
  • поповнення рахунку в терміналах самообслуговування.

Ідентифікацію пенсіонерів також хочуть продовжити

В уряді розглядають можливість продовжити терміни здійснення фізичної ідентифікації для пенсіонерів зі статусом внутрішньо переміщених осіб. Цю процедуру проводять з 2004 року, вона передбачає необхідність для клієнтів Ощадбанку явитися у відділення, щоб підтвердити правомірність отримання пенсійних виплат.

Ідентифікація несе такі ж незручності громадянам, як закінчення терміну дії картки, оскільки зобов’язує людей особисто відвідати фінансову установу. Хоча існують дистанційні можливості проходження верифікації, наприклад, за допомогою цифрових інструментів, як от відеоконференцзв’язок.

Власне, Міністерство соціальної політики планує винести на обговорення уряду пропозицію продовжити строк перевірки пенсіонерів-ВПО в Ощадбанку до 1 квітня 2024 року. Зауважимо, це стосується лише тих переселенців, які отримали статус до початку повномасштабної війни.

Для них ідентифікацію скасували, коли розпочалася коронавірусна інфекція і вся Україна опинилися під карантинними вимогами. Тільки з 1 липня 2023 року, після офіційного завершення надзвичайного стану та карантину, процедуру відновили.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що українці можуть скористатися новою послугою Ощадбанку та розповідав, кому вона точно знадобиться. Також ми повідомляли, що клієнти Ощадбанку можуть отримати спеціальну картку.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.