Головна Новини Фінанси ЖКГ Індастрі Бізнес Макроекономіка

Українці можуть скористатися новою послугою Ощадбанку – кому знадобиться

Фахівцям спростили роботу з фінансовою установою, співпраця тепер відбуватиметься швидше

Фото: Pexels, УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Ощадбанк запустив новий сервіс для клієнтів

Фото: Pexels, УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Ощадбанк запустив у роботу новий сервіс для нотаріусів, якій допоможе ефективно подавати та отримувати запити. Раніше Нотаріальна палата України закликала фінустанову налагодити листування з фахівцями, щоб спростити діяльність і собі, і їм.

Сервіс доступний на офіційному сайті Ощадбанку.

Йдеться про послугу "Особистий кабінет нотаріуса". З його допомогою спеціалісти можуть надсилати в електронному вигляді запити стосовно рахунків і залишків коштів померлих клієнтів, що необхідно для оформлення спадщини або виписки у цінних паперах.

Своєю чергою, Ощадбанк швидко опрацьовуватиме звернення та відправлятиме відповіді в електронному вигляді з накладеним цифровим підписом. Плюс сервіс дозволяє відслідковувати статуси запитів і стежити за рівнем виконання.

Використання послуги доступно для державних і приватних нотаріусів, якщо вони авторизуються на сайті банку за допомогою кваліфікованого електронного підпису. Інструкція із застосування досить проста, необхідно виконати такий алгоритм дій:

  • зайти в особистий кабінет Ощадбанку та обрати категорію "Кабінет нотаріусів";
  • ввести у поля персональні дані;
  • прикріпити файли текстового нотаріального запиту, документу, що підтверджує смерть клієнта, за потреби – нотаріальну книжку;
  • натиснути на кнопку "Надіслати запит";
  • підписати звернення, після чого воно автоматично відправиться до системи.

Користувачі можуть переглядати сформовані запити через спеціальне меню. Пошук здійснюється за конкретною інформацією, наприклад, прізвищем, ім’ям, ідентифікаційним кодом, номером паспорту, датою народження або смерті тощо. Також нотаріусів попросили повідомляти про помилки у кабінеті чи звертатися із пропозиціями щодо вдосконалення роботи сервісу в службу підтримки Ощадбанку.

Як згенерувати електронний цифровий підпис в Ощадбанку

Процедура не викликає проблем і здійснюється дуже швидко. Клієнти можуть особисто звернутися у відділення фінансової установи або скористатися онлайн-способом генерації. У другому випадку треба відкрити форму зворотного зв’язку та обрати веб-чат, в якому з’явиться віртуальний помічник.

Вас попросять ввести фінансовий номер телефону, щоб верифікувати особу. Після отримання одноразового коду та введення його у поле, система запропонує кілька варіантів допомоги на вибір. Клікніть на "Інші сервіси", потім оберіть "Електронний цифровий підпис". Натисніть на кнопку "Згенерувати ЕЦП", перейдіть за посиланням і вигадайте пароль для файлу, через який буде проходити активація ключа.

Залишається почекати 10-15 хвилин, поки ЕЦП згенерується. Завантажте його на комп’ютер і збережіть у папці, недоступній іншим користувачам. Зауважте: втративши ключ, доведеться йти у відділення, адже повторне створення онлайн недоступне.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що клієнтів Ощадбанку попередили про проблему та розповідав, яка послуга може бути недоступною. Також ми повідомляли, що деякі картки Ощадбанку будуть заблоковані з 1 січня.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.