Головна Новини Фінанси ЖКГ Індастрі Бізнес Макроекономіка

Підступна оплата в інтернеті: яку деталь варто знати клієнтам ПриватБанку

Клієнт не знав про розмір комісії, коли вирішував скористатися кредитними коштами для оплати товару в інтернет-магазині

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

За використання кредитних коштів ПриватБанку встановлена комісія

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Платежі, що здійснюються з кредитної картки ПриватБанку, мають певну комісію. Ця інформація відображається на етапі створення переказу та обрання рахунку. А також доступна для ознайомлення на офіційному сайті фінансової установи. Але клієнт не знав розміру плати, тож втратив майже 350 грн.

Скаргу опублікували на порталі Мінфін у розділі відгуків.

Користувач, зареєстрований під ніком ANDRIY1974, розповів, що мав намір скористатися кредитною карткою та оплатити коштами товар в інтернет-магазині. Він намагався зв’язатися з оператором ПриватБанку, щоб уточнити стосовно комісії, але безрезультатно.

"Даремно марнував час, бот так і не з'єднав з оператором. Перед оплатою через Приват24 з ноутбуку в особистому кабінеті висвітилась інформація про комісію у сумі 3 грн, але після оплати фактично списало 343 грн 89 коп.", – розповів клієнт.

Згодом чоловік зміг додзвонитися у службу підтримки, де дізнався, що при утворенні платежу повинна з’являтися інформація дрібним шрифтом про розмір комісії. Оператор зауважив, що клієнт просто не звернув увагу на текст, більше того, у квитанції про сплату тариф за користування ніколи не вказується.

На офіційному сайті ПриватБанку в розділі "Оплата комунальних та інших платежів" йдеться про комісію за кредитні кошти. Вона становить:

  • 3% з картки "Універсальна";
  • 2% з преміальної картки.

ПриватБанк скасував комісію для деяких клієнтів

Дуже багато українців отримують заробітні плати на картки ПриватБанку. Їхні роботодавці повинні відкрити спеціальний зарплатний проєкт, щоб фінансова установа взяла на себе зобов’язання обслуговувати всіх співробітників. Така послуга не безплатна, вона вимагає від підприємців сплати комісії за розрахунково-касові послуги.

Традиційні розміри становлять:

  • пакет "Лояльний" – 0,25% (якщо зарахування відбувається через Приват24 для бізнесу) та 0,50% (у разі зарахування через працівників банку);
  • пакет "Класичний" – 0,40% та 0,50% відповідно.

Але з 1 грудня 2023 року по 29 лютого 2024 року всі бізнес-клієнти, які вирішать відкрити в ПриватБанку зарплатний проєкт, не платитимуть комісію за обслуговування цілий рік.

"На сьогодні більше половини українських підприємців виплачують зарплату через ПриватБанк, адже сучасні технології дозволять значно спростити та автоматизувати процеси, що працює на ефективність бізнесу", – констатував член правління Євген Заіграєв.

Фінустанова також забезпечить представників бізнесу підвищеним кредитним лімітом і безоплатною карткою Platinum для керівників. Другий бонус доступний лише роботодавцям, у яких працевлаштовано більше 50 осіб.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що українцям варто бути обережними та розповідав, чому ПриватБанк може заблокувати рахунок. Також ми повідомляли, що як повернути свої гроші, якщо ПриватБанк розірвав угоду без попередження.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.