Головна Новини Фінанси ЖКГ Індастрі Бізнес Макроекономіка

По 2 000 грн на дитину: кому з українців виплатять фінансову допомогу

Кошти надходитимуть за рахунок обласного бюджету одному з батьків на кожну дитину

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Деяким українцям із дітьми виплатять по 2 000 грн допомоги

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Українські родини з Сумської області, які виховують дітей, можуть отримати фінансову допомогу, якщо евакуювалися з 5-кілометрової прикордонної зони. Це передбачено Розпорядженням "Про проведення евакуації населення".

Деталі розповіла пресслужба Департаменту з питань соціальної політики, ветеранів та реінтеграції Сумської облдержадміністрації.

Сума грошової підтримки становить 2 000 грн. Громади, які підпадають під евакуаційні процеси, визначені Розпорядженням голови Сумської ОВА. Причому кошти виплачуватимуть громадянам України, які перемістилися в межах однієї громади, але в інший населений пункт, що характеризується більшою безпекою для населення.

Щоб подати заявку на отримання одноразової фінансової допомоги, необхідно звернутися до підрозділу з питань соціального захисту територіальної громади за місцем фактичного проживання. Плюс варто вказати реквізити банківського рахунку, куди перерахують суму.

Окрім заяви з персональною інформацією треба надати представникам департаменту копії підтверджувальних документів, а саме:

  • паспорту громадянина;
  • ідентифікаційного коду;
  • свідоцтва про народження дитини;
  • довідки внутрішньо переміщеної особи (дитини).

Кошти від Норвезької ради у справах біженців

Раніше ми розповідали, що NRC запустила реєстрацію на фінансові виплати до 18 лютого 2024 року. Розмір підтримки становить 3 600 грн на місяць, а загальна сума дорівнює 10 800 грн на одну людину. Йдеться про багатоцільову допомогу, тож кошти дозволяють витратити на різноманітні потреби – від продуктів харчування та одягу до оренди житла.

Участь у проєкті відкрита лише вразливим категоріям населення, як от:

  • жителям міст і сіл поблизу лінії фронту;
  • постраждалим внаслідок бойових дій;
  • мешканцям тимчасового окупованих територій;
  • внутрішнім переселенцям.

Норвезька рада у справах біженців надаватиме виплати українцям, які раніше отримували фінансове забезпечення від NRC чи інших благодійних фондів, але такі претенденти не матимуть пріоритету під час відбору. Важливою умовою затвердження участі є доступ до геолокації, щоб організація змогла підтвердити актуальне місцезнаходження особи.

Реєстрація доступна за посиланням. Представники NRC попередили українців про можливі шахрайські дії. Останнім часом активізувалися аферисти, які видають себе за благодійників і пропонують людям залишити заявки на допомогу. Але замість того крадуть особисті дані та можуть заволодіти картковими коштами.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що українці з дітьми можуть отримати допомогу та розповідав про варіанти, куди варто звернутися. Також ми повідомляли, що в Україні відкрили реєстрацію на нові фінансові виплати.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.