Головна Новини Фінанси ЖКГ Індастрі Бізнес Макроекономіка

Українцям виплатять до 33 000 грн допомоги: хто і як може отримати гроші

Їх можна витратити на започаткування чи відновлення економічної діяльності, пов’язаної з виробництвом або наданням послуг

Фото: Pexels, Unsplash, УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Українцям виплатять гранти на розвиток сільського господарства

Фото: Pexels, Unsplash, УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Естонська рада у справах біженців оголосила про прийом заявок в рамках "Програми екстреної підтримки засобів до існування". Проєкт передбачає фінансове забезпечення родин у кількох областях України для розвитку господарської діяльності.

Про це йдеться на офіційному сайті організації.

Українцям, які звернуться по допомогу, виплатять кошти в розмірі від 23 500 до 33 000 грн, залежно від потреб. Їх можна витратити на створення нового джерела доходу чи відновлення та розвиток призупиненої економічної діяльності. Програма розрахована на вразливі домогосподарства, що постраждали внаслідок війни та втратили можливість заробляти.

Проєкт поширюється на претендентів з таких територій України:

  • Широківську та Новомиколаївську громади Запорізької області;
  • Березнегуватську та Казанківську громади Миколаївської області;
  • Шевченківську та Слобожанську громади на Харківщині.

Екстрена грантова підтримка зосереджується на діяльності в секторах тваринництва, птахівництва, городництва, бджолярства та інших видах сільського господарства. Не обійдуть стороною виробників молочної та харчової продукції, а також надавачів послуг пошиву, будівництва, ремонту, косметології тощо.

Варто розуміти, що фінансове забезпечення нададуть за умови витрати коштів на збільшення обсягів виробництва та покращення заробітку. Якщо ціль претендента окреслюється лише покриттям витрат на навчання, то грант не затвердять.

Аби взяти участь у програмі, необхідно подати заявку до 29 лютого 2024 року. Протягом трьох тижнів із кандидатом вийдуть на зв'язок представники організації для уточнення персональних даних. Гроші прийдуть після підписання Грантової угоди на вказаний банківський рахунок.

Грант для підприємців

Раніше ми розповідали, що Європейський Союз та уряд Німеччини виділить для українських мікро-, малих і середніх компаній фінансування в розмірі 1 млн євро. В межах ініціативи EU4Business відбудеться грантовий конкурс, переможці якого отримають по 10 000 євро на реалізацію підприємницьких ідей.

"Для економіки України в часи війни надважливо підтримувати ММСП, щоб вони вистояли та в подальшому розвивалися. Кожен підприємець важливий і кожне окремо взяте підприємство допомагає: забезпечує робочі місця, сплачує податки та підтримує економічну діяльність", – йдеться в оголошенні.

Програма розрахована на учасників, бізнес яких зосереджений на:

  • переробній промисловості;
  • креативній індустрії;
  • логістиці та транспортних послугах;
  • секторах із потенціалом експорту.

Відбір учасників відбуватиметься до 11 лютого поточного року. Слід заповнити заявку за посиланням і чекати результатів. Всього залишиться 100 компаній, які зможуть переконати конкурсну комісію у власному потенціалі. Це чудова можливість вийти на міжнародний рівень і розвинути експортну спроможність.

Раніше сайт Pro Гроші писав про нові фінансові виплати для українців і розповідав, хто може отримати і як зареєструватися. Також ми повідомляли, яку ще допомогу можуть отримати ВПО та інші українці в різних містах.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.