Головна Новини Фінанси ЖКГ Індастрі Бізнес Макроекономіка

Постраждалим від війни українцям виплатять фіндопомогу – хто може отримати гроші

Через значні масштаби пошкоджень і руйнувань не всі українці можуть розраховувати на державну підтримку

Фото: Pexels, Unsplash, УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Власники пошкодженого житла можуть отримати гроші на ремонт

Фото: Pexels, Unsplash, УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Власники житла, яке потребує ремонту, можуть подати заявку на фінансову підтримку в рамках проєкту "Грошова допомога та стійкість для України". Його реалізує організація "Карітас Запоріжжя", виплачуючи людям кошти на відновлення домівок, постраждалих внаслідок війни.

Про це йдеться на сторінці в Facebook.

На допомогу можуть розраховувати домогосподарства в Запорізькій області, які розташовані у відносно безпечних населених пунктах – як мінімум на відстані 20 кілометрів від лінії фронту. Щоб заявку розглянули, необхідно одночасно відповідати трьом критеріям відбору:

  • належати до однієї з категорій вразливості;
  • мати середньомісячний дохід на одну особу менше 6 318 грн;
  • бути правовласником житла з підтверджувальними документами.

Реєстрація здійснюється в телефонному режимі за номерами 050 339 68 42 та 067 611 13 03. Але спершу варто пересвідчитися в наявності вразливості, інакше виплату фінансової допомоги не затвердять. У перелік входять такі категорії:

  • в родині є особа з обмеженими можливостями або важким захворюванням;
  • у складі сім’ї є пенсіонер віком від 55 років;
  • домогосподарство складається з одного чи двох літніх людей, які не мають підтримки рідних;
  • самотня матір/батько чи опікуни неповнолітніх дітей;
  • багатодітна родина (від трьох і більше дітей);
  • вагітна жінка або матір з дітьми до 3-х років.

Варто зауважити, що розмір підтримки не є фіксованим, це залежить від конкретних потреб власників пошкодженого житла і визначається в індивідуальному порядку.

Гроші для соціально вразливих категорій осіб

Раніше ми розповідали, що в рамках проєкту Direct Help українцям виплачують від 300 до 3 000 грн на покриття базових потреб. Організація приймає заявки за посиланням, забезпечуючи коштами соціально вразливі верстви населення. Йдеться про внутрішніх переселенців, людей з пошкодженим житлом, осіб з інвалідністю тощо.

Direct Help – це назва платформи, де збирають гроші за участі меценатів з усього світу. Тобто мова не про стандартний благодійний фонд, а про сервіс, який допомагає спрямувати бажання волонтерів у правильне русло. Оскільки внески здійснюють на добровільних засадах, немає конкретного розміру фінансового забезпечення.

Але під час реєстрації не завадить вказати про скрутне матеріальне становище та описати свої індивідуальні потреби. Від цього залежить, скільки вдасться отримати в рамках проєкту. Також всіх учасників просять повідомляти про використання коштів, аби меценати мали розуміння, що їхня допомога пішла на користь постраждалим від війни українцям.

Раніше сайт Pro Гроші писав, чи отримають виплати переселенці, які орендують житло. Також ми повідомляли про розширення програми ВПП ООН і розповідали, хто з українців отримає виплати у березні.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.