Головна Новини Фінанси ЖКГ Індастрі Бізнес Макроекономіка

Виплати до 3 000 грн: хто з українців може отримати гроші та як подати заявку

Розмір підтримки не є фіксованим і залежить від можливостей благодійників, які долучилися до проєкту

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Деяким українцям виплачують фінансову підтримку

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Чимало українців потребують фінансової допомоги через скрутне становище, викликане повномасштабною війною. Проєкт Direct Help розпочав благодійну діяльність, надаючи кошти соціально вразливим верствам населення.

Про це йдеться на офіційному сайті організації.

Підтримка належить українцям, постраждалим від війни. У списку осіб, кому можуть призначити виплати, перебувають внутрішні переселенці, люди з пошкодженим чи зруйнованим житлом, інші категорії. Вони можуть подати заявку за посиланням, вказавши в анкеті:

  • персональну інформацію;
  • контактні дані;
  • обставини свого життя;
  • підтвердження скрутного становища через воєнні дії;
  • актуальні потреби, на які необхідні кошти.

Проєкт Direct Help – не благодійний фонд у стандартному розумінні. Це платформа для збору сум від меценатів з усього світу, які хочуть долучитися до допомоги українцям. Внески роблять виключно на добровільних засадах, тому розмір фінансового забезпечення не є фіксованим. Претенденти на виплати можуть отримати від 300 до 3 000 грн, залежно від індивідуальної ситуації.

Важливо підтримувати зворотний зв’язок, аби проєкт міг існувати надалі. Людям, яких вже забезпечили коштами, просять оновлювати інформацію та повідомляти про результати допомоги. Так меценати будуть розуміти, що їхні внески пішли на користь українців.

Гроші на дітей у Сумській області

Раніше ми розповідали, що громадяни України, які евакуювалися з 5-кілометрової прикордонної зони на Сумщині, можуть отримати фінансову допомогу на дітей в розмірі 2 000 грн. Це визначено Розпорядженням голови Сумської ОВА та поширюється навіть на переїзд в інший населений пункт у межах однієї територіальної громади.

Для подачі заявки варто звернутися в місцевий підрозділ із питань соціального захисту та надати представникам копії документів, зокрема:

  • паспорту;
  • ідентифікаційного коду;
  • свідоцтва про народження дитини;
  • довідки внутрішньо переміщеної особи (дитини).

Також необхідно вказати номер банківського рахунку, куди переведуть одноразову виплату у випадку затвердження звернення. Плюс українцям видають гуманітарну підтримку на дітей: засоби гігієни, іграшки, харчування, одяг тощо. Цим займаються волонтери благодійної організації "Янголи на Колесах".

Варто зареєструватися за посиланням, вказати персональні дані та уточнити кількість дітей у сім’ї. Допомогу зосереджують на вагітних жінках, матерях із дітьми до 10 років і родинах загиблих військовослужбовців.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що українцям доступна нова фінансова допомога та розповідав, як отримати 10 800 грн від NRC. Також ми повідомляли, хто в Україні може отримати нове фінансування в розмірі від 5 до 15 тисяч доларів.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.