Головна Новини Фінанси ЖКГ Індастрі Бізнес Макроекономіка

Розширення програми ВПП ООН: хто з українців отримає виплати у березні

Розповідаємо, які виплати від Всесвітньої продовольчої програми ООН отримають українці в березні

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro ГРоші

Понад 310 тисяч українців отримають додаткові виплати

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro ГРоші

Багато громадян України отримують матеріальну допомогу від держави та міжнародних організацій. Відповідно діти з інвалідністю та особи, які мають інвалідність з дитинства, матимуть можливість отримати додаткові фінансові виплати в рамках другого етапу програми підтримки українців від Всесвітньої продовольчої програми ООН.

Перелік громадян, які отримають грошову допомогу від ВПП ООН у березні, затверджено постановою Кабінету Міністрів України.

Згідно з документом, уряд розширив програму додаткової фінансової підтримки від Всесвітньої продовольчої програми ООН. Такі виплати у березні зможуть отримати:

  • особи з інвалідністю з дитинства;
  • діти з інвалідністю.

Окрім того, для отримання виплат від ВПП ООН громадянам потрібно відповідати таким вимогам:

  • не користується допомогою від інших міжнародних організацій;
  • не є одержувачем виплат для внутрішньо переміщених осіб, крім тих, хто проживає на зонах активних бойових дій або де бойові дії можливі, згідно з визначенням Міністерства реінтеграції;
  • отримує соціальні виплати від держави на суму менше ніж 3 250 грн.

Яку допомогу можуть отримати українці від ВПП ООН

Допомога від ВПП ООН визначається як різниця між сумою 3 250 грн і вже існуючим розміром соціальної допомоги, яку особа одержує в рамках державної допомоги. Мінімальний розмір такої виплати складає 100 грн.

Фінансова підтримка для громадян України, що відповідають умовам програми, зараховується безпосередньо на їх банківські рахунки або ж доставляється через Укрпошту, якщо в особи відсутній банківський рахунок або вона вже отримує соціальні виплати таким способом. Для участі у програмі ВПП ООН або реєстрації в Міністерстві соціальної політики заявникам не потрібно здійснювати жодних додаткових дій.

В цілому, понад 310 тисяч осіб з інвалідністю по всій країні стануть отримувачами фінансової підтримки. Всесвітня продовольча програма ООН виділить для цієї мети близько 800 мільйонів гривень.

Раніше ми писали, що з 1 березня в Україні набудуть чинності нові правила наданні грошової допомоги переселенцям, а також на скільки зростуть пенсійні виплати українців після цьогорічної індексації.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.