Головна Новини Фінанси ЖКГ Індастрі Бізнес Макроекономіка

ПриватБанк запровадив нову послугу для підприємців – що отримали ФОПи

Новий функціонал стане у пригоді підприємцям, які часто забувають про важливі дати і пропускають звітні терміни

Фото: Pexels, УНІАН. Колаж: Pro Гроші

ПриватБанк оновив функціонал для підприємців

Фото: Pexels, УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Клієнти ПриватБанку отримали нову послугу під назвою "Календар звітів". Вона допоможе слідкувати за датами, нагадуючи користувачам про наближення граничного терміну подання декларацій в податкову.

Про це повідомила пресслужба фінансової установи.

Послуга доступна фізичним особам-підприємцям, які користуються "Приват24 для бізнесу". Вона знаходиться в меню "Облік та звіти" – "Електронна звітність", але тільки у вебверсії. Календар стане у пригоді багатьом клієнтам ПриватБанку, оскільки передбачає автоматичне заповнення на основі даних з контролюючого органу та регулярні нагадування про необхідність подати звіт.

"Як це працює? Під час входу в меню "Електронна звітність" автоматично вмикається помічник, який допоможе налаштувати "Календар звітів" на основі прийнятих декларацій і даних із податкової", – йдеться в повідомленні пресслужби.

Функціонал дозволяє:

  • відправляти запити в податкову, щоб завантажити дані для календаря;
  • видаляти звіти, про які не потрібно нагадувати;
  • додавати іншу документацію, після чого терміни з’являться автоматично.

Загалом у сервісі "Електронна звітність" можна здійснювати багато речей, наприклад, сплачувати податки на основі прийнятої декларації платника 3 групи, вести "Книгу обліку надходжень та витрат", фінансову звітність та інше.

ПриватБанк вдвічі знизив тарифи

Раніше ми розповідали, що до 20 квітня 2024 року українці зможуть відправляти міжнародні перекази з карток ПриватБанку дешевше. Кілька місяців комісія за послугу становитиме не 2% (мінімум 50 грн), а лише 1% (мінімум 25 грн). Тож операції з коштами стали вигіднішими, що особливо важливо в умовах війни, коли чимало наших громадян регулярно фінансово допомагають родичам за кордоном.

Аби відправити гроші в іншу країну з рахунку ПриватБанку, потрібно скористатися мобільним додатком чи авторизуватися на офіційному сайті, обравши послугу "Переказ на картку". Алгоритм дій такий:

  • зазначити реквізити закордонної картки;
  • вказати суму відправлення;
  • підтвердити транзакцію.

Зауважимо, операція можлива тільки з валютного рахунку в доларах чи євро. Не обов’язково мати пластикову картку, клієнтам доступна послуга відкриття цифрового валютного платіжного засобу дистанційно одразу в застосунку ПриватБанку.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що ПриватБанк запланував регламентні роботи і розповідав, коли українцям будуть недоступні послуги. Також ми повідомляли, ПриватБанк спростив життя підприємцям, запровадивши зміни для бізнесу.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.