Головна Новини Фінанси ЖКГ Індастрі Бізнес Макроекономіка

ПриватБанк запланував регламентні роботи: коли українцям будуть недоступні послуги

Українці не зможуть скористатися банківськими послугами деякий час, тож їм потрібно заздалегідь змінити плани

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Українці не зможуть скористатися банкоматами і переказати кошти через Приват24

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

У ніч з 16 на 17 лютого ПриватБанк здійснюватиме регламентні роботи процесингу. Це означає, що кілька годин клієнтам будуть недоступні операції з картками, послуги терміналів самообслуговування тощо.

Про це повідомила пресслужба ПриватБанку.

Період проведення робіт – з 00:05 і до 04:05 години ранку 17 лютого. Завдяки втручанню фахівців вдасться збільшити можливості та безпеку обробки операцій із платіжними картками, обсяги яких постійно зростають. Це означає, що клієнти фінансової установи не зможуть отримати необхідне обслуговування протягом чотирьох годин.

"Аналогічний "тайм-аут" триватиме у роботі банкоматів, терміналів самообслуговування та POS-терміналів банку. Зазвичай регламентні роботи ми робимо у нічний час, коли більшість клієнтів не проводять операцій", – йдеться у попередженні пресслужби.

Тож українцям необхідно відкласти заплановані оплати картками та інші банківські потреби на ранок 17 лютого або задовольнити їх завчасно, до початку регламентних робіт. Згідно з даними ПриватБанку, процесинговий центр щогодини здійснює обробку від 1,7 млн до 3 млн операцій. Тож не дивно, що йому час від часу необхідне перезавантаження.

Доступні міжнародні перекази від ПриватБанку

Раніше ми розповідали, що українці отримали можливість надсилати польські злоті з-за кордону, попередньо не конвертуючи валюту. Послугу забезпечив європейський фінансовий сервіс ZEN.COM, з яким було підписало угоду про співпрацю ще в липні 2023 року. Відтоді клієнтам дозволили користуватися функціоналом, щоб швидко та вигідно відправляти кошти в Україну.

Для успішного проведення платежу необхідно:

  • завантажити мобільний додаток ZEN.COM і зареєструватися;
  • створити операцію, обравши валюту переказу PLN;
  • уточнити ім’я та прізвище отримувача;
  • вказати номер банківської картки чи рахунку IBAN;
  • обрати в розділі "Тип переказу" послугу PrivatMoney.

За словами члена правління ПриватБанку з питань роздрібного бізнесу Дмитра Мусієнка, з липня минулого року українці провели близько 35 000 переказів на суму 6 млн доларів. Це свідчить про затребуваність спрощення міжнародних валютних відправлень. Адже багато наших громадян виїхали за кордон після початку повномасштабної війни, але фінансово допомагають рідним в Україні.

Раніше сайт Pro Гроші писав, за які послуги ПриватБанку платити не обов'язково. Також ми повідомляли, що ПриватБанк запровадив зміни для бізнесу та розповідав, як клієнтам спростили життя.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.