Головна Новини Фінанси ЖКГ Індастрі Бізнес Макроекономіка

Турбулентність на валютному ринку: який курс долара пропонують українцям 4 січня

На українському валютному ринку спостерігається певна стабілізація вартість іноземної валюти

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Курс долара на 4 січня

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Український валютний ринок переживає певну "турбулентність". Оскільки після встановлення офіційного курсу долара на рівні понад 38 гривень, вартість іноземної валюти на готівковому ринку зросла до 40 гривень. Проте вже 4 січня ситуація почала стабілізуватися, хоча Національний банк України (НБУ) продовжив тенденцію зі зростанням ціни долара.

Про це свідчать дані Нацбанку.

Який курс долара встановив НБУ на 4 січня

Сьогодні на офіційному рівні курс долара встановив новий рекорд. Регулятор відкоригував вартість іноземної валюти на рівні 38,11 гривні за долар. Ці на 3 копійки більше, ніж вчора.

Зазначимо, що курс долара перетнув позначку у 38 гривень 1 січня 2024 року. Після цього вартість іноземної валюти постійно зростала.

Курс долара в банках

Українські банки після різкого подорожчання іноземної валюти почали знижувати курс американського долара. Така тенденція спостерігається у фінансових установах вже другий день поспіль.

Однак, зміни у курсових показниках дещо неприємні для населення, оскільки знизився курс купівлі. Це означає, що вони втратять певну частину коштів при обміні великої суми доларів на гривні. При цьому банки підвищили ціну, за яку продають іноземну валюту.

Тож, 4 січня українцям пропонують здійснити обмін валют за таким курсом:

  • купівля – 38,20 гривень за долар (-0,01);
  • продаж – 39,00 гривень за долар (+0,01).

Що відбулося з курсом долара в обмінниках

Обмінні пункти також змінили вартість іноземної валюти. У четвер курс купівлі американського долара зріс на 8 копійок та становить 38,90 гривень за долар. Водночас обмінники знизили вартість іноземної валюти у продажі на 4 копійки – 39,10 гривень за долар.

Що буде з доларом на початку 2024 року

Дилер глобальних ринків ОТП Банку Антон Курінний розповів, що буде відбуватися з курсом долара на початку цього року. І, за його словами, в січні очікується активне втручання Національного банку для послаблення гривні.

Прогнозується, що курс може коливатися в межах 37,70-38,50 грн за долар на міжбанку і може зрости на 50-60 копійок на готівковому ринку. Ці рухи пов'язані з традиційним дефіцитом валюти в січні через зменшення валютного виторгу експортерів та тиск бюджетних виплат у грудні.

Раніше ми дізналися в фінансиста, що буде відбуватися з курсом долара в цьому році. Також пропонуємо дізнатися, яка тенденція на валютному ринку відбулася вперше за 11 років. Більше про курс долара в Україні читайте в нашій спецтемі.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.