Головна Новини Фінанси ЖКГ Індастрі Бізнес Макроекономіка

Історичний максимум: який курс долара встановив НБУ на 4 січня

Українцям важливо слідкувати за ситуацією на валютному ринку, аби приймати правильні рішення щодо обміну доларів

Фото: НБУ, Pexels. Колаж: Pro Гроші

НБУ встановив новий курс долара на 4 січня

Фото: НБУ, Pexels. Колаж: Pro Гроші

В Україні продовжив дорожчати долар на офіційному рівні. Така тенденція спостерігається вже шостий день поспіль. Дії Національного банку (НБУ) призвели до того, що курс долара знову поновив історичний максимум, і, скоріш за все, це буде відбуватися і надалі.

На сайті регулятора вже з'явився курс долара на 4 січня.

Який курс долара встановив НБУ


Після завершення торгів на міжбанківському ринку, Національний банк України знову збільшив офіційний курс долара. Згідно з даними на 4 січня 2024 року, вартість іноземної валюти встановлена на рівні 38,1159 гривні за 1 долар, це на 0,0320 гривні дорожче ніж 3 січня.

Коливання курсу долара до гривні на офіційному рівні
Коливання курсу долара до гривні на офіційному рівні
Фото: НБУ

Курс євро на 4 січня


На фоні зростання курсу долара, євро, навпаки, зазнає певного зниження. Офіційний курс євро на 4 січня 2024 року встановлено на рівні 41,6073 гривень за 1 євро. У порівнянні з попереднім показником це на 0,1136 гривні менше.

Коливання, що демонструють зміни у вартості євро на офіційному рівні
Коливання, що демонструють зміни у вартості євро на офіційному рівні
Фото: НБУ

Варто зазначити, що на офіційному рівні курс євро почав знижуватися з 30 грудня 2023 року. Лише 2 січня поточного року вартість інвалюти дещо зросла, але потім знову відбулося зниження.

Що відбулося з курсом долара 3 січня


Протягом середи курс долара на міжбанку не змінився і становим – 38,13-38,15 гривні за долар (купівля-продаж). Під час торгів попит перевищував пропозицію.

Варто зазначити, що ближче до другої години дня, відзначився спад активності на ринку торгів, але попит продовжував переважати над пропозицією. Тоді укладалися угоди на обсягах від 400 до 700 тисяч доларів. Перші угоди на ТОМі обсягом до 1 млн доларів відбулися вже ближче до третьої години.

Українці встановили новий рекорд на валютному ринку


У грудні 2023 року населення України продало комерційним банкам готівкової та безготівкової валюти на загальну суму 1 570 млрд доларів (в еквіваленті). При цьому чиста купівля валюти становила 1 026 млрд доларів, що стало рекордом за останні 11 років.

У 2023 році населення України здійснило валютні операції на суму 18 222 млрд доларів, продавши та придбавши валюти на відповідні суми 18 222 млрд та 23 015 млрд доларів. Це вказує на високий рівень інтересу громадян до американської валюти.

Раніше ми повідомляли, скільки коштував долар в перший день нового року. Також ми пропонуємо дізнатися, що відбуватиметься з курсом долара та євро напочатку 2024 року. Більше про курс долара в України читайте в нашій спецтемі.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.