Головна Новини Фінанси ЖКГ Індастрі Бізнес Макроекономіка

Українці можуть отримати гранти на суму 10 000 євро – кому виділять такі гроші

Окрім грошової підтримки учасники проєкту також отримують менторський супровід від організаторів

Фото: Unsplash, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Організаціям у сфері "зеленої енергетики" надають гранти на реалізацію проєктів

Фото: Unsplash, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Представники органів місцевого самоврядування, неприбуткових громадських організацій і консорціумів можуть подати заявку на участь у новому грантовому конкурсу від ГО "Екоклуб" та "Екодія". В рамках програми виплачують кошти на впровадження енергоефективних рішень.

Про це йдеться на офіційному сайті Екоклубу.

Учасники проєкту отримають фінансування на реалізацію ініціатив у сфері "зеленої" енергетики. Вони також зможуть підвищити рівень обізнаності стосовно енергоефективності та скористатися менторською підтримкою представників громадської організації "Екоклуб".

Реєстрація доступна для осіб, які займаються:

  • розробкою рішень та організацією заходів у галузі "зеленої" енергетики;
  • популяризацією та розгортанням відновлювальних джерел енергії;
  • попередженням кліматичних змін;
  • посиленням співпраці органів місцевого самоврядування із громадськістю.

Подача заявок відкрита до 15 травня 2024 року. ГО потрібно додати певні документи, аби реєстрація пройшла успішно. Мова про копію статуту організації та довідку щодо присвоєння ознаки неприбутковості.

Варто розуміти, що існують певні критерії відбору. Потенційні учасники повинні чітко визначити ризики впровадження своїх рішень, бути здатними керувати проєктом і звітувати про результати діяльності, демонструвати зміни і нововведення, спричинені наявністю гранту, забезпечувати фінансову ефективність.

Документи спільно з заявкою слід надіслати на електронну пошту [email protected] із приміткою "грантовий конкурс" у темі листа. Максимальний розмір грошового забезпечення становить 10 000 євро в гривневому еквіваленті. Результати відбору оприлюднюватимуть щомісяця на сайті Екоклубу, поки конкурсний час не завершиться.

Гранти від німецького уряду та Європейського Союзу

Раніше ми розповідали, що завдяки міжнародному фінансуванню українські підприємці мають змогу брати участь у грантових програмах, отримуючи кошти на розвиток діяльності. Цього разу в рамках EU4Business представникам малого і середнього бізнесу виділяють по 10 000 євро. Всього відберуть 100 учасників, між якими розподілять 1 млн євро.

Конкурс відкрито для підприємців, які працюють у таких галузях:

  • переробна промисловість (машинобудівна, меблева, харчова та легка);
  • креативна індустрія;
  • логістика і транспорт;
  • сектори з потенціалом експорту чи створення інновацій (наприклад, освітні та медичні послуги).

Реєстрація відкрита до 24 березня 2024 року за посиланням. Грант можна використати на збільшення виробничих потужностей, купівлю обладнання чи ліцензії, розробку програмного забезпечення тощо. І заборонено витрачати на покриття податкових зобов’язань і заробітну плату.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що українські стартапи можуть отримати великі гранти і розповідав, кому виділять до 50 000 доларів. Також ми повідомляли, що підприємцям пояснили важливий нюанс про мікрогранти.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.