Головна Новини Фінанси ЖКГ Індастрі Бізнес Макроекономіка

Українські стартапи можуть отримати великі гранти – кому виділять до 50 000 доларів

Проєкт спрямовано на підтримку українських технологічних компаній та розробників, які мають, що показати світу

Фото: Unsplash, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Українські стартапи можуть отримати велике фінансування

Фото: Unsplash, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Розпочався прийом заявок на грантову програму від Українського фонду стартапів (УФС) і Western NIS Enterprise Fund (WNISEF). Компанії, що працюють в напрямку технологічних розробок, можуть отримати фінансування до 50 000 доларів на розвиток власних інноваційних ідей.

Про це йдеться на офіційному сайті УФС.

В рамках програми виділять 2,5 млн доларів, аби підтримати перспективних українців та їхні стартапи на стадіях pre-seed (ідея) та seed (розвиток). В першому випадку максимальний розмір гранту становить 25 000 доларів, у другому – 50 000 доларів. Водночас існує умова для компаній – відсутність залучення фінансування від програм BRAVE1 та Seeds of Bravery раніше.

До участі у проєкті допускаються претенденти, які:

  • офіційно зареєстровані суб’єктами підприємницької діяльності;
  • не мали інвестицій чи державної допомоги в розмірі понад 500 00 доларів за весь період діяльності;
  • отримують сукупний дохід не більше 500 00 доларів станом на дату подачі заявки (за останній рік);
  • не проводять діяльність на тимчасово окупованій території та не перебувають у санкційних списках.

Втім виняток зробили для компаній, що виготовляють обладнання або товари військового призначення. Для них подача заявок закрита. Кінцевий термін реалізації грантової програми – 31 грудня 2025 року. Претендентам потрібно ознайомитися з правилами участі за посиланням.

"З урахуванням розвитку технологій, таких як штучний інтелект, доповнена реальність та квантові обчислення, ми вважаємо, що українські стартапи можуть визначити та використовувати нові можливості, здобуваючи лідерські позиції у цих перспективних сферах", – зауважила президентка Western NIS Enterprise Fund Ярослава Джонсон.

Інші гранти для технологічних стартапів

Раніше ми розповідали, що для українців відкрилися нові інвестиційні можливості. Існує чимало фондів, які виділяють кошти на розвиток технологічних ідей, аби дати шанс молодому поколінню розкрити свій потенціал. Наприклад, якщо подати заявку до 15 березня у програму The Audacious Project, можна опинитися на сцені TED Talks, презентуючи стартап багатомільйонній аудиторії.

Гранти від 10 000 до 50 000 євро доступні українцям, а також малому і середньому бізнесу на реалізацію інноваційних рішень. Програма Seeds of Bravery функціонує за напрямами підприємництва, відбудови України, масштабування у сфері deep tech тощо. Подача заявок – до 25 квітня.

Також компаніям пропонують взяти участь у проєкті підтримки стартапів сфери defence-tech. Розмір фінансування становить 200 000 доларів, але кошти отримають команди, які працюють з виробництвом БпЛА, засобів РЕБ, боєприпасів та іншого оборонного обладнання. Реєстрація доступна до 14 березня за посиланням.

Раніше сайт Pro Гроші писав про гранти для українського бізнесу і розповідав, як точно отримати фінансову підтримку. Також ми повідомляли, хто в Україні може отримати нове фінансування в розмірі від 5 до 15 тисяч доларів.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.