Головна Новини Фінанси ЖКГ Індастрі Бізнес Макроекономіка

Нові можливості для українських стартапів: куди подати заявку, щоб отримати гроші

Розповідаємо, на які проєкти варто звернути увагу українським розробникам, щоб отримати фінансування для розвитку

Фото: Unsplash, ted.com, Pixabay. Колаж: Pro Гроші

Українські стартапери можуть отримати гранти на свої розробки

Фото: Unsplash, ted.com, Pixabay. Колаж: Pro Гроші

Фінансова підтримка стартапів – це інвестиція в майбутні перемоги. Держава не зможе розвиватися і бути конкурентною на ринках без інновацій, тож вкладення коштів у розробку технологічних рішень є корисними витратами. Щоб отримати грошову допомогу, можна подати заявку в різні фонди.

Сайт Pro Гроші розповідає, які інвестиційні можливості існують в Україні для розвитку потенціалу технологічних проєктів.

Ініціатива The Audacious Project реалізується відомою на весь світ медіаорганізацією TED Talks. Українці можуть представити свої ідеї, як вирішити одну з найбільш актуальних світових проблем, отримати кошти на дослідження та виступити на TED Talks перед багатомільйонною аудиторією. Заявки на участь приймають до 15 березня 2024 року за посиланням.

До 25 лютого включно можна зареєструватися для участі в новому наборі на програму IdeasLab від СfE accelerator. Цей проєкт підтримує студентські стартапи і виділяє фінансування до 200 тисяч грн кожній команді. Доступ відкритий всім, хто має інноваційну ідею та навчається в будь-якому ЗВО України. Участь передбачає 11 тижнів навчання та нетворкінгу.

Американський університет у Києві спільно з MITS та Arizona State University запустили програму підтримки стартапів у сфері defence-tech. До 200 тисяч доларів отримають команди, які мають оборонне замовлення та займаються виробництвом БпЛА, боєприпасів, засобів РЕБ, наземних роботизованих систем тощо. Заявки приймають до 14 березня за посиланням.

Нарешті, фінансування в розмірі від 10 до 50 тисяч євро надають технологічним стартапам, а також представникам малого і середнього бізнесу, які пропонують інноваційні продукти чи рішення. Гранти виділяють в рамках програми Seeds of Bravery за такими напрямками:

  • інноваційне підприємництво;
  • інкубатори глибоких технологій;
  • відбудова України;
  • масштабування та акселерація у сфері deep tech.

Необхідно встигнути до 25 квітня, аби подати заявку.

Грант на реалізацію за кордоном

Раніше ми розповідали, що проєкт UkraineReady4EU пропонує компаніям малого і середнього бізнесу можливість представлення на ринку Європейського Союзу. Учасникам програми виділять ваучери на суму до 2 500 євро, які потрібно витратити на поїздку за кордон та участь в різноманітних виставках/ярмарках/презентаціях.

"Активна участь означає, що українське МСП презентує свою компанію, продукти та/або послуги для аудиторії, проводить зустрічі з потенційним бізнес-партнерами з країни-члена ЄС (мінімум один)", – зазначено у правила для отримувачів гранту.

Вимоги для учасників проєкту не важкі, єдина обов’язкова умова – демонстрація себе як бренду на міжнародному ринку. Аби зареєструватися у програмі, необхідно заповнити онлайн-форму до 30 червня 2025 року. Втім подачу заявок можуть закрити завчасно, якщо раніше відберуть граничну кількість компаній.

Раніше сайт Pro Гроші писав, хто в Україні може отримати нове фінансування розміром від 5 до 15 тисяч доларів. Також ми повідомляли про гранти для українського бізнесу і розповідали, як точно отримати фінансову підтримку.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.