Головна Новини Фінанси ЖКГ Індастрі Бізнес Макроекономіка

Українці можуть подати заявку на допомогу в мобільному додатку – як це працює

За допомогою мобільного застосунку кожен українець має змогу стати волонтером чи звернутися за різнобічною підтримкою

Фото: Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Спеціальний додаток створили для волонтерів і людей, яким потрібна допомога

Фото: Unsplash. Колаж: Pro Гроші

В Україні функціонує додаток на смартфон під назвою "Бандеролька". Його запустила IT-компанія Geniusee, аби допомогти громадянам скоординуватися в питанні отримання і надання фінансової/гуманітарної підтримки. Кожен охочий має змогу подати заявку або стати волонтером.

Про це йдеться на офіційному сайті застосунку.

Сервіс розрахований на соціально вразливі категорії українців, зокрема, на внутрішньо переміщених осіб, багатодітних сімей, малозабезпечених родин, людей з інвалідністю, важкохворих тощо. Хоча користування доступно всім, незалежно від наявності обтяжливих обставин.

Мобільний додаток працює таким чином: одна особа подає заявку на допомогу, класифікуючи її за напрямком, масштабом, геолокацією. Волонтери, отримавши звернення, актуальне в їхньому місті чи області, клікають на кнопку "Прийняти запит" і зв’язуються з автором для уточнення деталей. Далі сторони співпрацюють, після чого позначають заявку як виконану.

Допомога різнобічна і не обмежується конкретними речами. В "Бандерольці" можна попросити про надання:

  • продуктів харчування;
  • засобів гігієни;
  • медикаментів;
  • коштів на покриття базових потреб;
  • техніки;
  • предметів побуту;
  • місця для проживання та ін.

Аби скористатися функціоналом мобільного застосунку, необхідно скачати його в App Store чи Google Play за посиланням на сайті та зареєструватися. Варто вказати актуальний номер телефону, аби волонтери могли вийти на зв'язок і домовитися про передачу допомоги, а також завантажити своє фото.

Додаючи запит, треба детально описати потребу, вказати категорію (продукти, гігієна, транспортування тощо) і місце перебування. Після публікації звернення залишається лише чекати на відгук небайдужих українців.

Виплати від ВПП ООН отримають більше українців

Раніше ми розповідали, що Всесвітня продовольча програма Організації Об’єднаних Націй виплачує певним категоріям українців фінансове забезпечення. Відтепер на кошти можуть розраховувати більше наших громадян, адже ООН поширила підтримку на:

  • дітей з інвалідністю;
  • осіб з інвалідністю з дитинства.

Всього понад 310 000 українців стануть отримувачами грошової допомоги в березні 2024 року. На покриття потреби ВПП ООН виділить орієнтовно 800 млн гривень. Це передбачено другим етапом програми, але існують обмеження: претенденти на виплати не можуть користуватися фінансовою підтримкою від інших міжнародних організацій.

Сума визначається індивідуально та залежить від розміру грошового забезпечення від держави. Адже ООН надає різницю між 3 250 грн та існуючими соціальними виплатами, які надходять конкретній людині. Втім мінімально можна отримати 100 грн. Кошти нараховують на банківську картку чи доставляються Укрпоштою, а самостійне подання заявки не передбачено.

Раніше сайт Pro Гроші писав, чи отримають виплати ВПО переселенці, які орендують житло. Також ми повідомляли, що українцям доступна нова фінансова допомога і розповідали, як отримати 10 800 грн від NRC.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.