Головна Новини Фінанси ЖКГ Індастрі Бізнес Макроекономіка

Українцям виділять до 1 млн гривень фінансової допомоги: хто зможе отримати

Грошові виплати призначають не лише корінним жителям міста, але й внутрішньо переміщеним особам

Фото: Pexels, Unsplash, Pinterest. Колаж: Pro Гроші

Українцям призначають фінансову допомогу на ремонт і відновлення житла

Фото: Pexels, Unsplash, Pinterest. Колаж: Pro Гроші

В Україні триває повномасштабна війна, яка продовжує завдавати шкоди житловій інфраструктурі. Чимало багатоповерхівок і приватних будинків постраждали від обстрілів окупантів. Але жителям Дніпра можуть виділити фінансову допомогу на усунення ушкоджень різного ступеня важкості.

Про це йдеться на сайті Департаменту соціальної політики Дніпровської міської ради.

Матеріальна підтримка на відновлення житла надається відповідно до рішення місцевої влади. Вона призначається всім мешканцям Дніпра, в тому числі – внутрішньо переміщеним особам, якщо їхні квартири чи будинки зазнали руйнувань в результаті бойових дій. Рішення про виділення суми приймається на основі огляду нерухомості та наявності таких пошкоджень:

  • несучим стінам і конструкціям потрібне відновлення;
  • деяким кімнатам необхідний капітальний ремонт;
  • через конкретні руйнування житло є непридатним для експлуатації.

Розмір фінансової допомоги залежить від потреби та визначається в індивідуальному порядку. Але максимально можна отримати 1 млн гривень. Щоб домогтися матеріальної підтримки, треба звернутися в адміністрацію Дніпровської міської ради в районі, де розташований об’єкт нерухомості, для призначення обстеження помешкання.

Після огляду фахівці оформлять акт з описом усіх руйнувань, на основі чого прийматимуть рішення про суму допомоги. З цим документом треба відвідати управління соціального захисту та отримати консультацію щодо наступних кроків.

Пакет документів від заявника включає:

  • паспорт громадянина;
  • ідентифікаційний код платника податків;
  • підтвердження права власності на нерухоме майно;
  • акт комісії щодо обстеження будівлі;
  • звіт технічного обстеження (за необхідності);
  • документи, що посвідчують масштаби завданих збитків;
  • банківський рахунок для зарахування коштів.

Відомо, що завдяки програмі у 2023 році дніпряни отримали компенсацію загальною сумою 154 млн гривень на відновлення квартир і приватних будинків.

Підтримка українців у Сумській області

Схожу програму фінансової допомоги здійснюють на Сумщині, але її запустила благодійна організація WEYS. Вона займається отриманням персональних даних постраждалих осіб і координує платформу для збору коштів на реконструкцію житлової інфраструктури.

Для участі у проєкті необхідно заповнити анкету за посиланням і дати відповідь на додаткові питання щодо обставин руйнування будівлі. Під час реєстрація треба вказати особисту інформацію, наприклад, рік народження, повне ім’я, номер телефону, адресу фактичного проживання тощо. Плюс від заявника потребують документальне підтвердження пошкоджень житла або фото.

Коли звернення опрацюють, з претендентом на допомогу зв’яжеться представник WEYS для уточнення необхідних даних. Після цього можна буде визначити суму фінансового забезпечення, яка також призначається індивідуально.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що УВКБ ООН почало приймати заявки на фінансову допомогу і розповідав, як отримати 10 800 грн. Також ми повідомляли, хто може отримати екстрену грошову допомогу в розмірі понад 40 000 на сім’ю.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.