Головна Новини Фінанси ЖКГ Індастрі Бізнес Макроекономіка

УВКБ ООН почало приймати заявки на фінансову допомогу: як отримати 10 800 грн

Новий збір даних відбуватиметься у двадцяти областях України, але в деяких здійснюватиметься виїзд мобільних груп

Фото: Право на захист/Facebook, НБУ. Колаж: Pro Гроші

УВКБ ООН відновило прийом заявок на виплати вразливим категоріям населення

Фото: Право на захист/Facebook, НБУ. Колаж: Pro Гроші

Управління Верховного комісара ООН у справах біженців і благодійний фонд "Право на захист" поновили збір інформації про українців, які потребують фінансової допомоги. З 15 січня подача заявок доступна у двадцяти областях України. Сума виплат залишилася незмінною – 10 800 грн.

Про це розповіла пресслужба фонду в Facebook.

Враховуючи посилення обстрілів з боку російських окупантів, організації вирішили продовжити підтримку цивільного населення. Тож забезпечили новий збір даних: у п’ятнадцяти регіонах відкрито спеціальні пункти для оформлення виплат, а ще в п’яти працюють виїзні мобільні групи. Розмір місячної фінансової допомоги становить 3 600 грн протягом трьох місяців.

Виплати розраховані на українців, які не отримували кошти від міжнародних організацій протягом двох минулих років. Необхідно відповідати таким критеріям:

  • дохід на одного члена домогосподарства становить 5 400 грн і менше;
  • родина переїхала після 24 лютого 2022 року;
  • члени сім’ї не змінювали місце проживання, але постраждали внаслідок війни (дійсно для мешканців Сумської, Чернігівської, Донецької, Харківської, Дніпропетровської, Одеської, Запорізької, Миколаївської та Херсонської областей);
  • громадяни вже повернулися додому після вимушеного виїзду.

Також потрібно мати хоча б один із перелічених критеріїв вразливості, інакше виплати не призначать:

  • домогосподарство очолює батько чи мати, виховуючи неповнолітніх дітей або піклуючись про осіб похилого віку від 55 років;
  • родину очолює самотня особа поважного віку, яка виховує дітей до 18 років;
  • сім’я налічує одну чи кількох осіб з особливими потребами, наприклад, інвалідністю або хронічними захворюваннями;
  • прийомна родина з дітьми без батьківського супроводу.

Щоб успішно подати заявку, під час оформлення повинні бути присутні всі члени родини. Якщо хтось не може пересуватися, є змога зареєструвати виплати за оригіналами документів. Перелік необхідних довідок на кожного члена домогосподарства включає паспорт громадянина, ідентифікаційний код, свідоцтво про народження дітей, номер банківської картки, підтверджувальні документи про наявність критеріїв вразливості, номер телефону.

Гроші будуть надходити переказом на рахунок головного заявника через фінансову установу Rapyd або Western Union, якщо сім’я не має банківського рахунку.

Хто може отримати більше 40 000 грн на сім’ю

Мешканцям Запорізької області виплачують по 10 800 гривень в рамках проєкту "Грошова допомога та стійкість для України". Максимальна кількість осіб з однієї родини для подачі заявок – чотири, тож загальна сума фінансового забезпечення становить понад 40 000 грн.

Необхідно, щоб жоден член сім’ї не отримував грошову підтримку від інших організацій протягом трьох місяців до моменту реєстрації. Кошти призначають українцям, які набули статусу внутрішньо переміщених осіб і змінили місце проживання за останні 30 днів. Ще один критерій відбору – розташування домівки на відстані до 15 км від лінії фронту.

Аби звернення затвердили, середньомісячний дохід родини не повинен перевищувати 6 318 грн на одну особу. Прийом заявок відбувається у Запоріжжі, але спершу треба записатися за номером 0 800 336 734. Перелік документів традиційний: паспорт, РНОКПП, довідка про доходи тощо.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що деяким ВПО хочуть продовжити виплати з 1 лютого та розповідали, кому варто чекати на допомогу. Також ми повідомляли, чи можуть українці, які знайшли роботу, залишитися без допомоги.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.