Головна Новини Фінанси ЖКГ Індастрі Бізнес Макроекономіка

Українські ЗВО можуть отримати великі гранти – яким закладам видадуть гроші

Кошти призначаються для відновлення навчальної інфраструктури та надання комплексної підтримки студентам

Фото: НБУ, Дмитро Миколайович. Колаж: Pro Гроші

Українським університетам видають гранти на розвиток

Фото: НБУ, Дмитро Миколайович. Колаж: Pro Гроші

Українські заклади вищої освіти мають змогу отримати гранти в розмірі від 5 до 25 тисяч доларів на розвиток діяльності. Важливою умовою є релокація, тобто зміна місця розташування внаслідок повномасштабної війни.

Про це йдеться на сторінці грантової програми.

Проєкт під назвою "Мріємо та діємо" реалізує Рада міжнародних наукових досліджень та обмінів (IREX) завдяки фінансуванню Агентства США з міжнародного розвитку (USAID). Участь у програмі відкрита для державних освітніх закладів, зокрема, коледжів, інститутів, університетів, академій, технікумів, консерваторій тощо.

Умови для претендентів на отримання гранту такі:

  • наявність акредитації як державного закладу вищої освіти;
  • переїзд ЗВО через вторгнення Росії та офіційна реєстрація згідно з процедурою переміщення;
  • перебування керівництва закладу та педагогічного колективу на підконтрольній території України.

Кошти в розмірі від 5 до 25 тисяч доларів надають для відновлення цифрової навчальної інфраструктури, а також на забезпечення студентів послугами підтримки, в тому числі – психосоціальної. Варто зазначити, що гранти виплачують у гривневому еквіваленті відповідно до офіційного курсу долара, встановленого на дату запиту.

Щоб зареєструватися, необхідно до 15 березня 2024 року відправити на електронну пошту [email protected] повний пакет документів.

Допомога технологічним стартапам

Раніше ми розповідали, що українці мають змогу взяти участь у грантовій програмі, націленій на фінансування технологічних розробок. Сума виплати становить 25 тисяч доларів, якщо інноваційна ідея перебуває на стадії pre-seed, і 50 тисяч доларів, якщо проєкт досяг більш розвиненої стадії.

"З урахуванням розвитку технологій, таких як штучний інтелект, доповнена реальність та квантові обчислення, ми вважаємо, що українські стартапи можуть визначити та використовувати нові можливості", – сказала президентка Western NIS Enterprise Fund Ярослава Джонсон.

Важливо виконати кілька умов для подання заявки:

  • мати реєстрацію суб’єкта підприємницької діяльності;
  • не отримувати інвестиції чи державну підтримку в розмірі більше 500 00 доларів за весь час існування;
  • мати сукупний дохід менше 500 000 доларів станом на дату реєстрації;
  • не залучати фінансування від програм BRAVE1 та Seeds of Bravery раніше;
  • не вести діяльність на тимчасово окупованій території.

Програма реалізується Українським фондом стартапів (УФС) і Western NIS Enterprise Fund (WNISEF). Кінцевий термін реєстрації – 31 грудня 2025 року. Втім компанії, що займаються виготовленням товарів військового призначення, не можуть подати заявку, навіть якщо відповідають всім критеріям відбору.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що на податки та зарплату не вистачить і розповідав, що підприємцям пояснили важливий нюанс про мікрогранти. Також ми повідомляли, що українці можуть отримати гранти на суму 10 000 євро.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.