Головна Новини Фінанси ЖКГ Індастрі Бізнес Макроекономіка

Гранти від 5 до 15 тисяч доларів: хто в Україні може отримати нове фінансування

Діяльність організацій повинна зосереджуватися на заходах з надання психологічної підтримки ветеранам України

Фото: Pexels, Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Деяким українцям виплатять гранти до 15 тисяч доларів

Фото: Pexels, Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Програма розвитку Організації Об’єднаних Націй (ПРООН) оголосила новий грантовий конкурс для громадських організацій в рамках програми "EU4Recovery – Розширення можливостей громад в Україні". Юридичні особи можуть отримати від 5 до 15 тисяч доларів на реалізацію заходів, покликаних забезпечити ветеранів і членів їх сімей психологічною підтримкою.

Про це розповіла пресслужба Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Взяти участь у програмі можуть ГО, зареєстровані в різних областях України, зокрема, Дніпропетровській, Запорізькій, Миколаївській, Полтавській, Сумській, Харківській, Херсонській та Чернігівській. Вони повинні подати заявку за посиланням, надати проєктні пропозиції та відповідати певним вимогам:

  • мати офіційний статус юридичної особи на територіях вказаних регіонів;
  • мати статус неприбутковості;
  • мати підтверджений досвід реалізації грантових проєктів;
  • мати кваліфікований персонал з навичками роботи у вказаному напрямку.

Переможці конкурсу отримають від організаторів бюджет у розмірідо 5 тисяч доларів, якщо термін реєстрації юридичної особи не перевищує один рік. А фінансування до 15 тисяч доларів належить учасникам, які працюють від 1 до 2 років і раніше виконували грантові проєкти (як мінімум один).

Кошти призначать громадським організаціям, які спрямують їх на:

  • запровадження інноваційних форм прямої підтримки ветеранів;
  • створення системи підтримки психологічного здоров’я локальної громади;
  • зміцнення довіри між всіма сторонами;
  • диджиталізацію психологічних послуг;
  • допомогу фахівцям, які працюють зі спільнотою ветеранів.

Граничний термін подання заявки – 5 березня 2024 року. Максимальний час реалізації пропозицій становить 6 місяців з моменту отримання фінансування.

Старт першої хвилі програми "Новий рівень"

Раніше ми розповідали, що підприємці зі сфери переробної промисловості можуть отримати грантові кошти до 8 млн гривень на розвиток власного бізнесу. 5 лютого розпочалася перша хвиля подання заявок. Всього планується забезпечити фінансуванням 1 000 учасників, для цього виділили бюджет у розмірі 5,4 млрд гривень.

"Переробна галузь – стратегічний напрямок Уряду, ми маємо виробляти більше готової продукції з високою часткою доданої вартості як для споживання в середині країни, так і для експорту", – розповіла заступниця міністра економіки Надія Бігун.

Затвердження гранту для конкретного підприємства залежить від реалізації основної умови – відкриття мінімум 25 нових робочих місць. Завдяки цьому вдасться активізувати ринок праці та підтримати українську економіку в перспективі.

Реєстрація доступна на порталі "Дія" за посиланням. Необхідно відправити заявку з готовим бізнес-планом, від цього документу залежить успіх справи. Комісія ознайомиться із пропозиціями розвитку, оцінить ризики і можливості, після чого озвучить відповідь. Якщо потрібна консультація по заповненню онлайн-форми, можна звернутися в Ощадбанк.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що українцям виплачуватимуть грантові кошти на піклування про дітей. Також ми повідомляли, що українцям виплатять до 33 000 грн допомоги і розповідали, хто може отримати гроші.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.