Головна Новини Фінанси ЖКГ Індастрі Бізнес Макроекономіка

Виплати ВПО отримає ще більше українців – кому нададуть допомогу

Виходить, раніше допомога не всім малозабезпеченим родинам могла призначатися, однак наразі існують певні виключення

Фото: УНІАН, pexels. Колаж: Pro Гроші

Ще більше українців отримає допомогу

Фото: УНІАН, pexels. Колаж: Pro Гроші

Тепер в Україні отримуватимуть допомогу для внутрішньо переселених осіб навіть ті родини, де є люди працездатного віку, але без роботи. Однак тут є певні умови, коли ви зможете отримати гроші.

Про це пояснює пресслужба Мінсоцполітики.

Виходить, раніше допомога малозабезпеченим родинам не могла призначатися, якщо в родині є працездатні особи, але без роботи або без сплачування ЄСВ протягом попередніх 3-х місяців перед зверненням по цю допомогу.

"Фактично це унеможливлювало отримання такої допомоги родинами ВПО, які перемістились і внаслідок переміщення втратили роботу, а також родинами вимушених українських мігрантів, які повертаються з-за кордону після тривалого перебування там", – йдеться в повідомленні.

Відтепер допомога призначатиметься на 6 місяців:

  • для родин, що повернулись в Україну після тривалого (понад 90 днів поспіль) перебування за кордоном, навіть якщо в таких родинах є працездатні непрацюючі особи, які не сплачували ЄСВ;

  • для родин внутрішньо переміщених осіб, які, внаслідок переміщення, не працювали або не сплачували ЄСВ.

Так, дійсно, люди без роботи теж зможуть отримувати допомогу, однак разом з цим вони повинні шукати роботу, до повного працевлаштування або стати на облік в Державному центрі зайнятості, аби фахівці Центру допомогли таким особам знайти роботу. Все це потрібно зробити протягом двох місяців після того, як ви почали отримувати допомогу.

Яку суму можна отримати

Важливо памʼятати, що допомога малозабезпеченим призначається тим родинам, у яких сукупний розмір доходів не перевищує рівень забезпечення прожиткового мінімуму для сім’ї:

  • для працездатних осіб це – 55% прожиткового мінімуму (1665,4 грн);

  • для дітей – 140% віком до 6 років – (3 588,2 грн), від 6-18 років – (4 474,40 грн);

  • для осіб, які втратили працездатність – 100% (2 361 грн).

Таким чином допомога розраховується, як різниця рівнем забезпечення прожиткового мінімуму для сім’ї та її середньомісячним сукупним доходом.

Скільки ВПО в Україні

Раніше ми вже писали про те, що станом на кінець січня, за інформацією віцепрем'єр-міністерки з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірини Верещук, в Україні є майже п'ять мільйонів внутрішніх переселенців. З цієї кількості 2,5 мільйона щомісяця отримують державні виплати. При цьому кількість ВПО не є сталою. Дані постійно змінюються через міграцію населення.

Якщо вас зацікавила тема, то більше про це читайте тут.

Раніше ми розповідали, хто з українців отримуватиме виплати ВПО з 1 березня. Також ми писали, що в Україні діє нова допомога для жителів 24 областей.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.