Головна Новини Фінанси ЖКГ Індастрі Бізнес Макроекономіка

Виплатять до 350 тисяч гривень: хто з киян може розраховувати на таку допомогу

Киянам пояснили, що потрібно зробити для того, аби отримати від держави грошову компенсацію та хто може скористатися цією можливістю

Фото: ДСНС у Telegram, УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Виплати отримають кияни з квартирами у будинках, що не зазнали конструктивного ушкодження

Фото: ДСНС у Telegram, УНІАН. Колаж: Pro Гроші

У Києві деяким жителям виплатять грошову компенсацію, розмір якої складає до 350 тисяч гривень. Таку суму мають надати людям з квартирами у будинках в Голосіївському районі, які не зазнали конструктивного ушкодження під час ракетної атаки 7 лютого.

Про це сказав заступник голови Київської міської держадміністрації В'ячеслав Непоп.

За його інформацією, того дня росіяни пошкодили у районі 31 будинок. Водночас міська влада обіцяє відновити житлові багатоповерхівки на вулиці Заболотного,60-62, які зазнала серйозних пошкоджень. Відновлювальні роботи виконуватиме комунальне підприємство "Житлоінвестбуд-УКБ".

"Наразі потрібне детальне обстеження, за результатом якого оперативно розроблять проєкт відновлення будинків", – сказав він.

Тим часом киянам, які мали квартири у будинках, у яких не виявили конструктивних ушкоджень, держава виплатить компенсацію на суму до 350 тисяч гривень. Для цього людям потрібно:

  • повідомити про пошкоджене майно в мобільному застосунку або на порталі "Дія";
  • відкрити в одному з банків-партнерів спеціальний рахунок "єВідновлення". Таку картку видають у "ПриватБанку", "Монобанк", "А банку", "Sense Банку" та у Пумбі;
  • подати заявку на виплату через "Дія", яку розгляне Комісія з розгляду питань щодо надання компенсації за пошкоджені об’єкти;
  • дозволити огляд майна для складання акту обстеження, після чого Комісія визначить, яку суму грошей виділить держава за пошкоджене майно;
  • дочекатися внесення рішення в Реєстр пошкодженого та зруйнованого майна;
  • отримати гроші на картку;
  • відзвітувати використані кошти.

Виплати киянам від Acted

7 лютого стало відомо, що кияни зі зруйнованого російською атакою будинку у Голосіївському районі отримають фінансову допомогу у 10,8 тисячі гривень на людину. Виплати благодійний фонд Acted надасть тим, чиї квартири значно або повністю знищили. Також фінансово підтримають людей, які отримали поранення чи втратили рідних внаслідок атаки.

Раніше ми розповідали, чому українців можуть оштрафувати на кілька тисяч гривень через квіти. Також ми писали, що ПриватБанк попередив про зміни у роботі.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.