Головна Новини Фінанси ЖКГ Індастрі Бізнес Макроекономіка

Це врятує ваше життя – яка послуга з'явилася в "Дії"

Завдяки новій послузі в сервісі "Незламність" українці позбавляться проблеми, яка виникла під час повномасштабної війни

Фото: ДСНС, Дія. Колаж: Pro Гроші

В Дії з'явилася інтерактивна мапа укриттів

Фото: ДСНС, Дія. Колаж: Pro Гроші

Українці часто стикаються з проблемами пошуку відкритих укриттів під час повітряної тривоги. Проте, тепер є можливість знайти його завдяки мобільному додатку "Дія", адже там з'явилася інтерактивна мапа з місцями, де можна перечекати, коли закінчиться загроза обстрілів.

Про це повідомив віцепрем'єр-міністр, міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров у Telegram-каналі.

У функціонал "Дії" додали інтерактивну мапу. В сервісі "Незламність" користувачі можуть знайти найближче укриття. Ба більше, тепер є можливість повідомити, якщо укриття зачинено, оцінити його, а також залишити відгук. Вони будуть передаватися до органів місцевого самоврядування, що дозволяє швидко реагувати на проблеми та вирішувати їх.

Функціонал додатка "Дія" також охоплює інші корисні функції для забезпечення безпеки громадян. Користувачі можуть дізнатися про:

  • рейтинг укриття;
  • адресу;
  • скільки людей уміщує;
  • доступ до укриття;
  • вид;
  • фото.

Особливо важливо зазначити, що українці можуть завантажити на свій смартфон інформацію про укриття свого регіону для використання без доступу до Інтернету.

"Важливо! Укриття в Донецькій, Луганській, Запорізькій та Херсонській областях недоступні в "Дії" з міркувань безпеки. Адреси дізнавайтеся в місцевої влади", – зауважив Михайло Федоров.

Яка ще послуга з'явиться в "Дії"

6 лютого "Дії" виповнилося 4 роки розвитку та масштабування сучасного сервісу онлайн-послуг в Україні. З цього приводу анонсовано запуск нового функціоналу – можливість реєстрації шлюбу через відеозв'язок.

Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров зазначив, що не буде електронних повісток або виборів, але з'явиться можливість онлайн-одруження. Українцям дозволено буде офіційно реєструвати шлюб за допомогою відео з високим рівнем безпеки та верифікації. Сервіс обіцяє супроводжуватися технологічними нововведеннями, але конкретних деталей щодо запуску не надано.

Раніше ми повідомляли, що в "Дії" можна буде приєднатися до "Армії дронів". Також ми писали, що українцям пообіцяли важливе нововведення у "Дії".

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.