Головна Новини Фінанси ЖКГ Індастрі Бізнес Макроекономіка

Деяким українцям нараховуватимуть більші пенсії: кому пощастить

У Кабміні збільшили максимальний розмір пенсій деяким українцям вже у 2023 році

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Українцям збільшили максимальний розмір пенсій

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Українським пенсіонерам уряд підвищив максимальний розмір виплат. Йдеться про громадян, які отримують фінансову допомогу від Всесвітньої продовольчої програми ООН (ВПП ООН).

Як повідомив постійний представник Кабміну у Верховній раді Тарас Мельничук, у тих пенсіонерів, які отримують виплати від міжнародної організації, граничний розмір пенсії становитиме 3 250 гривень.

Отже, за його інформацією, з 24 листопада 2023 року граничний розмір пенсійної виплати, за яким визначається право на отримання та розраховується розмір фінансової підтримки, надається за рахунок коштів ВПП ООН. Так, сума зросте з трьох тисяч гривень до 3 250 тисяч.

Мельничук зазначив, що ці зміни вже внесені до відповідного законопроєкту.

Хто з пенсіонерів отримає виплати від ООН

Раніше ми вже писали, що на додаткові виплати можуть розраховувати громадяни з наступних областей:

  • Дніпропетровської,
  • Донецької,
  • Запорізької,
  • Луганської,
  • Миколаївської,
  • Херсонської,
  • Чернігівської,
  • Сумської;
  • Харківської.

Водночас допомога недоступна пенсіонерам, розмір пенсійних яких виплат перевищує 3 тисячі гривень. Також без додаткової підтримки залишаються ті, хто вже отримував міжнародну фінансову допомогу через сервіс єДопомога. Також виплати не отримає ще одна категорія українців: ті, хто отримують держкошти як вимушені переселенці з 1 березня цього року.

Скільки доплачують пенсіонерам

Програма від ВПП ООН передбачає, що пенсіонерам щомісяця нараховуватимуть різницю між пенсією, яку їм виплачують наразі, та сумою 3 250 гривень. Мінімальний розмір виплати – 100 гривень. Гроші на банківський рахунок, на який пенсіонери отримують свої звичайні пенсійні виплати.

Інформація про цих пенсіонерів є у базі даних ПФУ, тож громадянам не потрібно подавати заяву для отримання виплат від ООН.

Кому з українців підвищать пенсії з 1 січня 2024 року

Як відомо, у бюджеті на наступний рік передбачили, що прожитковий мінімум становитиме 2 361 гривню, а українцям, пенсійні виплати яких менші за десять прожиткових мінімумів, доплату. Мова про 2,6 тисячі гривень, цю суму громадяни почнуть отримувати з першого дня року.

У Мінсоці прогнозують, що пенсійні виплати збільшаться у громадян, які вийшли на заслужений відпочинок не раніше, ніж три роки тому. При цьому, за словами прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля, уряд планує, що середній розмір пенсій українців наступного року становитиме шість тисяч гривень.

Раніше ми писали, кого з українців позбавлять надбавок вже наступного року. Також ми розповідали, що як близьким загиблих на війні отримати 15 мільйонів гривень.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.