Головна Новини Фінанси ЖКГ Індастрі Бізнес Макроекономіка

Готується до рекорду? Курс біткоїну продемонстрував стрімкий ріст

З такими динамічними темпами росту, у 2024 році популярна цифрова валюта може встановили нові рекордні показники

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Біткоїн перетнув позначку у 47 тис. доларів

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Популярна цифрова валюта біткоїн знову привернула увагу багатьох людей. Це пов'язано з її новим курсом, оскільки криптовалюта вперше з квітня 2022 року перетнула позначку у 47 000 доларів, зафіксувавши при цьому найбільше внутрішньоденне зростання з 15 листопада 2023 року.

Про це пише Bloomberg.

Що відомо про зростання біткоїна

8 січня курс криптовалюти зріс на 6,2% до 47 007 доларів. Біткоїн подорожчав на тлі очікувань спотового схвалення Біткоїн-ETF Комісією з цінних паперів і бірж США. Ринок спостерігає за цією ситуацією з особливою увагою, зокрема після різкого падіння криптосектору в другій половині 2022 року.

"Зростання вартості біткоїна є відповіддю на дуже високу ймовірність того, що ми побачимо спотове схвалення ETF цього тижня", – вважає співзасновник і головний операційний директор криптохедж-фонду Alt Tab Capital Грег Моріц.

Біткоїн різко зростає до рівнів, які були характерні для періоду до колапсу криптосектору в другій половині 2022 року. Токен, який торік зріс майже на 160%, тепер знову здійснює стрибок в ціні, наближаючись до позначки в 50 000 доларів. В листопаді 2021 року, біткоїн досяг історичного максимуму в майже 69 000 доларів, а зараз експерти вбачають потенційний ріст.

Який курс біткоїна 9 січня

Попри те, що криптовалюта 8 січня продемонструвала значне зростання, вже сьогодні відбулося падіння. У вівторок курс біткоїна становить 46 814,60 доларів. Тобто вартість цифрової валюти знизилася на 0,38%.

Мільярдер назвав курс біткоїна на 2024 рік

Американський мільярдер Тім Дрейпер поділився своїми прогнозами щодо біткоїна. Він вважає, що ціна криптовалюти може досягти 250 тисяч доларів за штуку. Раніше він прогнозував 125 тисяч доларів, але тепер Дрейпер впевнений в зростанні ціни майже в шість разів від поточного рівня, який станом на 28 грудня 2023 року встановив 43 тисячі доларів за один біткоїн.

Мільярдер також висловив занепокоєння щодо ролі американського уряду у гальмуванні розвитку криптовалюти, вказуючи на його несхвалення та обмеження. Інвестор активно пропагує перехід до "нової економіки", де біткоїн замінить паперові гроші у всіх аспектах, від оплати послуг до заробітних плат.

Раніше ми повідомляли, яким буде курс біткоїна на початку 2024 року. Також ми пропонуємо дізнатися, чи можна купити подарунок за крипту в Україні.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.