Головна Новини Фінанси ЖКГ Індастрі Бізнес Макроекономіка

Біткоїн стане "золотою жилою"? Мільярдер назвав курс криптовалюти на 2024 рік

Американський інвестор вважає, що причиною затримки зростання курсу флагманської криптовалюти є страхи уряду США

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Курсу біткоїна прогнозують різкий злет у 2024 році

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Біткоїну спрогнозували значне дорожчання вже наступного року. Передбачається, що монети будуть коштувати 250 тисяч доларів за штуку, і після подолання цього бар’єру ціна тільки зростатиме.

Таку думку висловив американський мільярдер Тім Дрейпер в інтерв’ю YouTube-каналу Coin Bureau.

Раніше він висловлював більш помірні прогнози та стверджував, що біткоїн коштуватиме 125 тисяч доларів найближчим часом. Тепер Дрейпер переконаний, що вартість флагманської криптовалюти зросте як мінімум вшестеро за його поточну ціну. Наразі один BTC торгується на рівні 43 тисяч доларів.

Курс біткоїна станом на 28 грудня
Курс біткоїна станом на 28 грудня
Фото: Coin Market Cap

Мільярдер нагадав співрозмовникам, що в далекому 2019 році, коли один біткоїн продавали за 4 тисячі доларів, він запевняв громадськість у неймовірній перспективності цифрових монет. Але минуло чотири роки, а курс флагмана ринку досі не перетнув бажану позначку. На думку Дрейпера, в цьому є вина американського уряду, який виявився неготовим до популяризації та масового поширення криптовалюти.

"У той час я не припускав, наскільки США виявляться зляканими та застарілими. Я б сказав, що мій прогноз у 250 тисяч доларів збудеться досить скоро. Впевнений, якщо цей рівень буде досягнуто, надалі показник його значно перевищить", – констатував інвестор.

Він хоче, аби його колеги повністю замінили паперові гроші на біткоїни, коли мова йде про купівлю товарів і послуг, заробітні плати співробітникам, операції з постачальниками тощо. Це так звана "нова економіка", яка неминуче візьме гору, оскільки з технологічної точки зору криптовалюта, особливо BTC, значно перевершує інші монети.

Чого очікувати від халвінгу біткоїна

Раніше ми розповідали, що кожні чотири роки відбувається процес під назвою халвінг. Це системний захід, який зменшує фактичну кількість монет для видобутку вдвічі. Плюс він скорочує винагороду майнерам за блоки наполовину. Всього за час існування біткоїну відбулося три халвінги, наступний очікується у квітні 2024 року.

Після цього учасникам криптовалютного ринку доведеться зіткнутися з новими умовами:

  • нагорода зменшиться з 6,25 до 3,12 біткоїна;
  • виникне дефіцит з огляду на скорочення кількості блоків;
  • попит на криптовалюту буде максимальним за чотири роки;
  • збільшиться конкуренція серед майнерів;
  • виникне затребуваність на потужне обладнання для видобутку біткоїнів.

Щоразу після халвінгу вартість цифрових активів значно зростає. Це не миттєвий процес, але орієнтовно через 6 місяців курс біткоїна може різко підскочити. Такі очікування провокують інвесторів на активніші дії, часто необдумані. Варто пам’ятати, що ринок віртуальних монет дуже мінливий і ризикований, тому бажано не робити імпульсивних кроків, щоб не залишитися без капіталу.

Раніше сайт Pro Гроші писав, яка інвестиція стала найприбутковішою у 2023 році. Також ми повідомляли, що прийшов час витрачати біткоїни і розповідали, чи можна купити подарунок за крипту в Україні.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.