Головна Новини Фінанси ЖКГ Індастрі Бізнес Макроекономіка

Не лише через "Дію": як українці можуть подати заявку на "єВідновлення"

Завдяки нововведенню все більше українців матимуть можливість отримати компенсацію за зруйноване або пошкоджене житло

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Українці можуть подати заявку на участь в "єВідновлення" через ЦНАП

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

В Україні передбачена грошова допомога людям, чиє житло було зруйновано або сильно пошкоджене під час повномасштабної війни. Матеріальна підтримка надається в рамках програми "єВідновлення". Подати заяву на допомогу тепер постраждалі можуть через Центр надання адміністративних послуг (ЦНАП) або нотаріусів.

Про це повідомили в пресслужбі Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Матеріальна підтримка, надавана в рамках програми "єВідновлення", є важливим кроком у відновленні постраждалих регіонів та покращенні життєвих умов громадян. Та завдяки трансформації цієї програми, все більше людей мають можливість подати заявку на участь. Йдеться про постраждалих, які не могли скористатися цією послугою в застосунку "Дія".

Для того, щоб подати заяву, необхідно:

  1. Звернутися до ЦНАПу або нотаріуса.
  2. Пред'явити ідентифікаційний код, паспорт та електронну пошту.
  3. Якщо особа має пільгову категорію, важливо надати документ, що підтверджує це положення.

Важливим моментом є також можливість подачі заяви уповноваженою особою, для чого потрібна довіреність на виконання угоди. Щоб прийняли заяву, право власності на житло повинно бути зареєстроване у Державному реєстрі речових прав.

Скільки виплачують на капітальний ремонт житла

Українці можуть отримати підвищену компенсацію для капітальних ремонтних робіт в рамках програми "єВідновлення". Раніше компенсація на ремонт складала до 200 000 грн, але тепер вона зросте в залежності від ступеня пошкодження:

  • 350 000 грн для власників квартир;
  • 500 000 грн для власників приватних будинків.

Гроші будуть виплачуватися поетапно, спочатку 70%, а потім залишок 30% після завершення проміжних ремонтних робіт та підтвердження цього місцевою комісією.

Як зазначила очільниця комітету з організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Олена Шуляк, вже було схвалено понад 2 500 заявок на компенсацію. При цьому зазначається, що це лише початок.

Раніше ми повідомляли, що сертифікати за програмою "єВідновлення" на 100 тисяч кв. метрів уже погодили. Також ми писали, де можна купити все необхідне для ремонту.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.