Головна Новини Фінанси ЖКГ Індастрі Бізнес Макроекономіка

Нумізмати заплатять за неї понад 10 тис. гривень: який вигляд має цінна монета (фото)

Пропонуємо дізнатися, яку монети українці можуть продати за великі гроші на аукціоні

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

На аукціоні можна дорого продати 50 копійок

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Українські гроші є не лише платіжним засобом, але й предметом великої уваги. Особливо це стосується монети, які вирізняються своєю унікальністю та рідкісністю. Однією з таких монет є 50 копійок 1992 року, яка стала об'єктом особливого інтересу для нумізматів.

Фахівці ресурсу "Монети-ягідки" розповіли про цінність цих монет.

Ця обігова монета була карбована на Луганському верстатобудівному заводі, і відома своєю великою кількістю різновидів. Штампи, використовувані для карбування, призводили до виникнення різних зображень на монетах, серед яких виділяються рідкісні варіанти. Їхня вартість може сягати до 11 000 гривень.

Зокрема, особливу цінність має штамп, відомий як 3ВАг. Ці монети відрізняються наступним особливостям:

  • товстий середній зуб тризуба;
  • розмір зображення приблизно 17,7 мм;
  • чотири ягоди на гроні №1;
  • зливання п'ятої ягоди з вінком;
  • гладкий гурт монет.

Цінна монета
Цінна монета
Фото: Монети-ягідки

Тираж таких копійок залишається невідомим, проте саме це робить їх вкрай рідкими на аукціонах. На аукціоні "Violity" у лютому 2022 року одну з таких монет 3ВАг вдало продали за вражаючу суму – 11 101 гривні. Це свідчить про високий попит на ці рідкісні екземпляри серед колекціонерів та інвесторів.

Яку ще монету можна вигідно продати

Деякі рідкісні монети цінуються серед колекціонерів, які готові витратити значні суми за особливі екземпляри. Зокрема, ресурс "Монети-ягідки" вказує на 10 копійок 1994 року, різновид 2ГБк, яку колекціонери оцінюють від 2 000 до 2 600 гривень.

Основні розпізнавальні ознаки включають розімкнене четверте зерно третього колоса, доторкання четвертого зерна до листка, хвостик грона №7 не торкається ягоди, короткий і тонкий хвостик грона №3 та гурт з крупною насічкою.

Раніше ми повідомляли, що НБУ випустив пам’ятну монету з символікою 2024 року. Також ми писали, що в Україні з’явилася нова обігова монета.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.