Головна Новини Фінанси ЖКГ Індастрі Бізнес Макроекономіка

Соціальна допомога в "Дії" – які послуги доступні українцям

Розповідаємо, які види допомоги наразі можуть отримати українці в мобільному додатку

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Послуги, які можуть отримати українці в "Дії"

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Цифровізація державних послуг в Україні значно спрощує процедуру отримання деяких видів соціальної допомоги. Зокрема, оформити їх громадяни можуть в мобільному додатку "Дія".

Про це йдеться на офіційному сайті Міністерства соціальної політики України.

Загалом державний портал "Дія" дає можливість українцям отримувати такі види соціальної допомоги:

  • при усиновленні;
  • на дітей із тяжкими захворюваннями;
  • особам з інвалідністю з дитинства;
  • на дітей одиноким матерям.

Як зазначили в Міністерстві, ще одним дієвим елементом цифровізації стало запровадження в органах соцзахисту надання електронних документів в "Дії"замість паперових при зверненні за допомогою для ВПО.

"Така послуга для внутрішньо переміщених осіб була запроваджена для того, аби зменшити черги в управліннях соціального захисту", – йдеться у повідомленні Мінсоцполітики.

До того ж за допомогою мобільного додатку українці можуть зареєструватись в кандидати з усиновлення та оформити заявки щодо опіки, піклування тощо.

Які сервіси стануть доступні українцям в "Дії"

  • Перереєстрація авто

Процедура перереєстрації транспортного засобу відбуватиметься лише кількома натисканнями в мобільному додатку. Тобто, водіям більше не потрібно буде звертатися до посередників аби здійснити переоформлення авто.

Таким чином продавець зможе сформувати заявку, а покупець підписати її та обрати номерний знак й замовити доставку техпаспорта.

  • Послуга "е-Підприємець"

В тестовому режимі вже працює послуга для бізнесу, яка дозволяє підприємцям отримати кілька послуг особисто не відвідуючи державні установи. Йдеться про відкриття ФОП, встановлення статусу платника єдиного податку тощо.

  • Послуга "Дія.Офіс"

За допомогою цього сервісу державні службовці зможуть отримувати власні електронні посвідчення для цифровізації роботи та прозорого висвітлення своєї діяльності.

В "Дії" з'явиться мапа укриттів

Користувачі мобільного додатку зможуть отримувати інформацію щодо наявних укриттів, де можна сховатися під час повітряної тривоги, а також їм будуть доступні фото укриття ззовні та всередині, та інші додаткові деталі.

Раніше ми розповідали, яка послуга в "Дії" викликала ажіотаж серед ФОПів. Також ми писали, що В "Дії" з’явиться сертифікат для військовозобов’язаних.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.