Головна Новини Фінанси ЖКГ Індастрі Бізнес Макроекономіка

Як повернути неякісний товар та отримати компенсацію – юрист розкрив лайфхаки

Є певна послідовність дій, яка вам допоможе розвʼязати конфліктну ситуацію та виграти у справі

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Українці можуть захистити свої права

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Час від часу кожен українець може придбати випадково неякісний товар. Більшість у цьому випадку починають розчаровуватися та не діяти. Однак у таких ситуаціях варто правильно захистити свої інтереси.

Про це розповідає юрист Давід Гафтер.

Зберіть докази

Для початку вам треба не бігти до продавця чи виробника товару. Важливо зібрати всі можливі докази про неякісність товару. Сюди входять:

  • фотографії;

  • відео;

  • копії чеків;

  • гарантійні документи;

  • свідчення свідків.

"Чим більше доказів ви зможете надати, тим сильніше буде ваша позиція", – каже експерт.

Зверніться до продавця

Лише після цього, коли ви можете хоча б якось довести свою правоту, варто звернутися до продавця, аби розвʼязати дане питання. Покажіть йому докази неякісності товару і попросіть про обмін або повернення грошей.

"Будьте ввічливими, але впевненими у своїх вимогах. Якщо продавець виявить себе небажаним до співпраці або відмовиться розв'язувати питання, переходьте до наступного кроку", – додає експерт.

Ознайомтеся з правами споживача

Надалі варто краще вивчити правила споживача в Україні. Ба більше, у більшості країн є законодавство, що захищає права споживачів і надає їм право на повернення неякісного товару або отримання компенсації.

Якщо ви досконально вивчите закони та права споживачів, то зможете краще зрозуміти ваші права та можливості, аби розвʼязати проблеми.

Подайте скаргу

Якщо продавець порушує ваші права споживача, то зверніться до нього з офіційною досудовою претензією. Подайте претензію та надайте разом з нею всі необхідні докази.

"Зазвичай, такі органи мають властивість прискорити вирішення конфлікту через медіацію чи інші методи альтернативного вирішення спорів", – каже юрист.

Зверніться до юридичної компанії

Якщо ви вже використали всі методи, аби отримати компенсацію, але вони завершились невдачею, то зверніться до юридичної компанії.

"Юристи з досвідом у сфері споживчого захисту нададуть вам професійну консультацію та допоможуть захистити ваші права в суді, якщо це буде необхідно", – додає експерт.

У певних випадках, лише загроза подання судового позову може змусити продавця чи виробника виконати всі умови, а також діяти швидше та більш ефективно.

Раніше сайт Pro Гроші писав, як відновлюється економіка України за словами прем'єр-міністра Дениса Шмигаля. Також ми повідомляли, чому і коли українцям можуть затримувати пенсії та зарплати.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.